Dokumentarni film Da me nema u nominaciji za Prix Evropa 2019.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarni film "Da me nema" u nominaciji za Prix Evropa 2019.

Dokumentarni film "Da me nema" autorke Marine Zorić, u produkciji Radio-televizije Vojvodine u nominaciji je za prestižni Festival Prix Evropa 2019, najznačajniji Festival javnih servisa Evrope, koji se održava u prvoj polovini oktobra u Potsdamu u Nemačkoj.

Dokumentarni film "Da me nema" prati životnu priču Milice Veljković, devojke koja je kao tinejdžerka pokušala sebi da oduzme život. Njena ispovest je duboko intimna i teška, veoma poučna, kako za mlade, tako i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << roditelje. Film je premijerno prikazan u bioskopu Arena Sinepleks 17. maja, gde je pred prepunom salom objavljeno da će Milica Veljković, danas osoba sa invaliditetom, raditi za našu kuću, na serijalu "Priče od kojih se raste". Zbog velikog interesovanja bila je organizovana još jedna projekcija.

Plan je da film bude deo Kampanje, i da se prikazuje u školama i bioskopima širom zemlje, čime bi se Radio-televizija Vojvodine aktivno uključila u borbu za očuvanje mentalnog zdravlja, naročito mladih i dece. Vest da je film "Da me nema" u nominaciji za Prix Evropa 2019, najznačajniji festival javnih servisa, veliki je uspeh za Radio-televiziju Vojvodine, upravo zbog teme o kojoj se ne govori često, sjajne Milice Veljković, i autorke Marine Zorić koja je često glas onih od čijih priča se raste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.