Dobitnik Zlatnog jajeta Bogdan Murešanu: Srećan što sam upoznao Kusturicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik "Zlatnog jajeta" Bogdan Murešanu: Srećan što sam upoznao Kusturicu

Na ovogodišnjem Kustendorfu nagrada "Zlatno jaje" pripala je rumunskom reditelju Bogdanu Murešanuu, za film "Poklon za Božić".

"Velika mi je čast sto sam bio pozvan da učestvujem na festivalu jednog čuvenog reditelja kao što je Emir Kusturica. Naravno, nagrada je velika radost, ali sam prvenstveno srećan što sam upoznao Kusturicu koji je veoma popularan kod nas. Ja sam lično veliki ljubitelj njegovih filmova i muzike", kaže Murešanu za RTV.

"Poklon za Božić" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je jedna tragi-komedija čija se radnja odvija 20. decembra 1989., zadnjeg dana komunizma u Rumuniji, kada jedno dete šalje naizgled nevino pismo Deda Mrazu, u kome piše o želji svog oca da vidi Ćaušeskua mrtvog.

"U tom trenutku počinje da se odvija tragi-komedija za koju smatram da je univerzalna - tu su strah, paranoja i set emocija koje se završavaju već sledećeg dana, sa početkom rumunske revolucije", izjavio je Murešanu za RTV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.