Dobitnik Zlatne palme otvara 24. Festival autorskog filma

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik Zlatne palme otvara 24. Festival autorskog filma

Film japanskog reditelja Hirokazu Korede "Kradljivci" svečano će otvoriti 24. Festival autorskog filma u Beogradu, koji će biti održan od 23. do 30. novembra, najavio je "MegaKom Film".

Ova krimi-drama predstavlja priču o socijalno ugroženoj porodici, koja živi na ivici egzistencije u predgrađu Tokija.

Da bi preživeli, bave se sitnim krađama i upravo posle jedne takve, nailaze na napuštenu devojčicu i prihvataju je kao člana svoje porodice.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su siromašni i u konstantnoj borbi za opstanak, kada su zajedno, svi izgledaju kao vrlo srećna porodica.

Njihove tajne počinju da se otkrivaju nakon jednog incidenta i tada njihov porodični sklad biva ugrožen.

Pored ovogodišnjeg kanskog pobednika na festivalu će biti prikazan i novi film Žan Lik Godara "Slikovnica", zatim novo ostvarenje reditelja filma "Šaulov sin" Lasla Nemeša pod nazivom "Zalazak sunca", prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu, kao i "Klimaks" Gaspara Noea.

Domaće premijere imaće filmovi "Granice, kiše" Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara i "Teret" Ognjena Glavonića.

Ovogodišnji FAF će se održavati na najvećem broju lokacija do sada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kanski pobednik otvara 24. FAF

Izvor: SEEcult.org, 03.Okt.2018

Film “Kradljivci” japanskog reditelja Hirokazua Korede, nagrađen Zlatnom palmom, svečano će otvoriti 24. Festival autorskog filma (FAF), koji će od 23. do 30. novembra prikazati još niz ostvarenja koja su obeležila Kanski i ostale svetske festivale, a najavio je i par domaćih premijera, među...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.