Deset godina bratstva Novog Sada i Pečuja: Mongooz and the Magnet na Exitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2019, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset godina bratstva Novog Sada i Pečuja: "Mongooz and the Magnet" na Exitu

Zarazni ritmovi koji pokreću publiku – tako svoju muziku opisuje bend Mongooz and the Magnet koji će 5. jula nastupiti na Exit festivalu u sklopu saradnje "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" i Pečuja, koji je bio prestonica kulture 2010. godine.

Nastup tročlanog benda iz Pečuja nastavak je dobre saradnje dva grada, koja je zasnovana upravo na razmeni umetnika i kulturnih radnika, a ova godina posebna je iz razloga što će biti obeležena i desetogodišnjica bratimljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novog Sada i Pečuja.

Bend Mongooz and the Magnet specifičan je iz više razloga, među kojima je i multikulturalnost, s obzirom na to da tri momka, koja ga čine, dolaze iz različitih država – Mađarska, Irska Norveška. "Tri nacionalnosti pronašle su zajednički jezik, a to je muzika", predstavnici benda isticali su u medijima.

Započeli su karijeru pre pet godina i teško ih je svrstati u jedan muzički žanr, s obzirom na to da se poigravaju sa različitim stilovima, rok, bluz, džez, pop, a kako su sami rekli u ranijim intervjuima, inspirisala su ih svetska imena - Erik Klepton, Džimi Hendriks, Stivi Vonder, Čarls Bredli, ali i kantautori koji su njihovi vršnjaci - Džon Majer, Paolo Nutini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saradnja dve EPK dovela bend Mongooz and the Magnet na Exit

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2019

Zarazni ritmovi koji pokreću publiku – tako svoju muziku opisuje bend Mongooz and the Magnet, koji će 5. jula nastupiti na Exit festivalu u sklopu saradnje "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" i Pečuja, koji je bio prestonica kulture 2010. godine...Nastup tročlanog benda iz Pečuja nastavak...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.