Deset filmova iz 2007. koji su obeležili 21. vek

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset filmova iz 2007. koji su obeležili 21. vek

Neki od najkritičnijih i najuticajnijih filmova 21. veka nastali su 2007. godine, piše Ju-Es-Ej tudej. Ovaj sajt objavio je listu deset filmova sa kojima mnogi današnji ne mogu da se porede.

10. Once – Mjuzikl o uličnom sviraču i imigrantkinji, njihovoj nezaboravnoj nedelji u Dablinu i ljubavi.

9. Atonement – Britanska romantična ratna drama režisera Džoa Rajta razirana na istoimenom romanu Ijana Majkuana.

8. Persepolis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << – O odrastanju iranske devojčice tokom Islamske revolucije.

7. Zodiac – Film Dejvida o lovu na ozloglašenog serijskog ubicu koij je ubijao tokom šezdesetih u San Francisku, ostavivši nekoliko žrtava u životu. Slučaj ostaje jedan od najneslavnije rešenih slučajeva zločina.

6. Before the devil knows you're dead – Kada dva brata organizuju pljačku zlatare svojih roditelja, posao kreće po zlu.

5. Into the wild – Film Šona Pena baziran na istoimenoj knjizi po doživljajima Kristofera Makandlesa tokom njegovog putovanja po Severnoj Americi.

4. Juno – Američko-kanadska humoristička drama u kojoj se tinejdžerka suočava sa neplaniranom trudnoćom i kasnijim događajima koji je teraju da odraste pre vremena.

3. The diving bell and the butterfly – Priča o uredniku časopisa "El" koji preživljava moždani udar i ostaje paralizovan.

2. There will bi blood – Istorijska drama Pola Tomasa Andersona koja govori o pohlepnom čoveku u potrazi za bogatstvom tokom procvata naftne industrije u Južnoj Kaliforniji krajem 19. i početkom 20. veka.

1. No country for old men – Krimi-triler koji govori o propalom poslu sa drogom nakon kojeg sledi igra mačke i miša između trojice muškaraca koji se međusobno presreću u pustinjskom krajoliku zapadnog Teksasa.

Film je nominovan za osam Oskara, a osvojio je nagrade za najbolji film, najbolju režiju, najbolji adaptirani scenario i najboljeg sporednog glumca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.