Danas bi napunio 49 godina: Ove reči velikog Nebojše Glogovca Srbija će pamtiti zauvek (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 30.Avg.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas bi napunio 49 godina: Ove reči velikog Nebojše Glogovca Srbija će pamtiti zauvek (VIDEO)

Velikan srpskog glumišta danas bi proslavio 49. rođendan

Nebojša Glogovac je, pored svoje i te kako uspešne glumačke karijere, ostao upamćen kao veoma inteligentan čovek, pun životnih mudrosti.

Umetnik veći od dela: Na današnji dan rođen je Danilo Bata Stojković, ove njegove replike živeće večno

Višestruko nagrađivani glumac, koji je ceo život posvetio karijeri i porodici, često je govorio o svojim životnim stavovima i o tome kako >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se vreme drastično promenilo.

Ostaju nam tvoja dela i tvoje reči,da ih se s ponosom sećamo i da ih s ponosom prenosimo novim generacijama. Ostaje nam da budućim generacijama pričamo i objasnimo im ko je bio Nebojša Glogovac. Imaće mnogo toga da čuju i mislim da će im oči zasijati od ponosa što koračaju istom zemljom kojom si i ti jednom koračao. Ostaje nam da damo obećanje da te nikada nećemo zaboraviti, jer ako tebe zaboravimo,pa koga ćemo onda da pamtimo? Čije ćemo reči prepričavati? Čijim ćemo se delima diviti? Mirno spavaj,Vojvodo. Tu si,sa leve strane,urezan,gde ti je i mesto. Glogi...❤️? #NebojšaGlogovac #Glogiživiš #zauvekćešbititu #hvalatizasve #sećanjanatebeneblede #legendenikadneumiru

A post shared by Nebojša Glogovac? (@stranica_posvecena_glogiju) on Apr 14, 2018 at 1:42pm PDT

Dobro jutro. Imali smo čoveka koji je govorio istinu. Imali smo čoveka koji se nije plašio da je kaže. Imali smo čoveka koji je nazivao stvari pravim imenom. Imali smo čoveka koji se smejao iz srca. Imali smo čoveka koji nam je dao dušu. Imali smo čoveka čistih očiju. Imali smo čoveka patriotu,bez mrlje. Imali smo čoveka koji je odbio Ameriku,jer nije postojao novac za koji bi on pristao da govori u njihovu korist. Imali smo čoveka koji je znao šta smo sve prošli,izgubili,dobili,koliko smo propatili. Imali smo čoveka koji je bio svestan. Imali smo čoveka koji je mirno,sa najvećim osmehom i ponosom šetao Trebinjem,Pančevom i Beogradom jer je bio čist,častan, kulturan,pošten,vredan,svoj. Imali smo takvog čoveka,a šta imamo sad? #NebojšaGlogovac #zauveksitu #živiš #glogi #hvalazasve #legendenikadneumiru ❤️

A post shared by Nebojša Glogovac? (@stranica_posvecena_glogiju) on Mar 4, 2018 at 12:31am PST

Mnogi pamte mudre misli Glogovca o životu i ljubavi.

O ljubavi i vezama. #nebojšaglogovac #glogi #neša #gromadanebeska #oljubaviivezama #legendenikadneumiru #živiš

A post shared by Nebojša Glogovac? (@stranica_posvecena_glogiju) on Feb 13, 2018 at 12:45am PST

Replike iz najpopularnijih filmova, poput "Nebeske udice" često se citiraju i služe kao motivacija u različitim životnim situacijama.

"Znaš li kako se postaje šampion? Izađeš na teren kada je najteže i pobediš", rekao je Glogovac tumačeći lik Kaje, u filmu "Nebeska udica", a što se veoma često može čuti kao znak bodrenja.

O ljubavi, braku i životu: Nušić je oduvek bio sinonim za humor, a ovako je govorio za života



Pored filmskih uloga, ostvario je značajne uloge u serijama, dok je one uloge u stranim filmovima, za koje je smatrao da omalovažavaju srpski narod, odbijao.



Nosilac je više od 50 nagrada za glumačka dela, Centar za kulturu u Pančevu nosi njegovo ime, a posthumno je odlikovan "Dobričinim prstenom". Iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta više puta su istakli da je Glogovac bio najbolji glumac svoje generacije, ali i jedan od najboljih svih vremena, jer je svoje glumačko umeće podjednako dobro pokazivao i u predstavama, ali i filmovima i serijama.

Za života organizovao je mnoštvo humanitarnih predstava, čak se 2010. godine ošišao u znak podrške deci oboleloj od raka.

❤️...

A post shared by Jelisaveta Orašanin (@jagodenamagli) on Feb 9, 2018 at 1:00am PST

On poštovanju koje je ovaj glumac uvažavao, govori i veliki broj kolega i prijatelja, koji je se oprostio od njega u februaru ove godine.

Veličinu ovog glumca prepoznala je i proslavljena glumica Milena Dravić, koja je jednom prilikom rekla: "Otkad sam ga gledala u filmu "Ubistvo s predumišljajem", znala sam da se pojavio veliki glumac. Sve ono što će uraditi kasnije na filmu, u pozorištu i na televiziji svrstalo ga je u velikog evropskog glumca".

Legenda: Oduševiće vas kad vidite šta je Balašević napisao na jednom testu iz matematike (VIDEO)

Njegov kolega iz klase, Sergej Trifunović se na vrlo dirljiv način oprostio od njega, napisavši:

"Zvaću te na svaku predstavu koju budem igrao, a ti, ako budeš slobodan i raspoložen, ako budeš mogao i hteo, ti dođi. Kako se već budeš osećao, bez presije. I da, zaista bih voleo da me baš ti sačekaš tamo, kad dođe moj čas. Niko drugi. Prvo ti. Ako budeš mogao i hteo, naravno. I znaš šta, Lobanja: srušićemo i to pravilo, dići ćemo lestvicu - srešćemo se mlađi. Puno, puno mlađi..."

Pre 33 godine napustio nas je kralj humora i improvizacije: Sećanje na neprevaziđenog Zorana Radmilovića

Pamtićemo ga po ulogama u "Munjama", "Nebeskoj udici", "Kad porastem biću Kengur", "Ubicama mog oca", "Ubistvo s predumišljajem", ali i mnogim drugim ostvarenjima, u kojima će živeti večno.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.