Čuveni baletski majstor Bahram Juldašev gostuje u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 11:03

Čuveni baletski majstor Bahram Juldašev gostuje u Beogradu

Tokom uskršnjih praznika, u organizaciji primabalerine Ane Pavlović i Baletskog studija i škole baleta Dance Plus, održaće se seminar za učenike baletskih škola, i poseban seminar za baletske pedagoge.

Sa ciljem da se mladim igračima približe nove metode iz oblasti pedagogije klasičnog baleta kao i najsavremeniji trendovi evropske baletske škole i savremene scene, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, prof. Bahram Juldašev, od ponedeljka 3.maja do nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 9.maja 2021.godine, u Beogradu će oržati seminar koji je namenjen pre svega učenicima osnovnih i srednjih baletskih škola. Rad će biti, shodno epidemiološkoj situaciji, organizovan u manjim grupama, a same grupe prilagođene uzrastu i nivou znanja. Predviđeni su i posebni časovi repertoara koje će voditi primabalerina Ana Pavlović.

U istom periodu, profesor Juldašev će održati i poseban seminar za baletske pedagoge, a obrađivaće se metodika rada po ruskom sistemu Vaganova za svih 8 razreda baletskih škola. Ovaj seminar će biti interaktivnog karaktera - uz aktivno učešće nastavnika –pedagoga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.