ČUVAJTE POSTERE! Ako imate ovaj negde na tavanu, možete da zaradite 500.000 dolara! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2017, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUVAJTE POSTERE! Ako imate ovaj negde na tavanu, možete da zaradite 500.000 dolara! (FOTO)

Laka lova.

Jedna porodica iz La Mese u Kaliforniji, koji očigledno jako pazi na svoje postere, nedavno je prodala poster filma "Drakula" iz 1931. godine, za 525.800 dolara. Originalni poster u savršenom stanju prodat je na aukciji u Dalasu za neverovatnih pola miliona dolara, čime je postao najskuplji  ikad prodat.

Pogledajte OVDE zašto je veliki glumac Pavle Vuisić odbio nagradu za životno delo.

Poster star 86 godina prikazuje Belu Lugošija u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulozi Drakule, koja je označila njegovu karijeru, a tek je jedan od dva preostala primerka.

Poster je na aukciju dala porodica Džordža Mičela, amaterskog filmaša i fotografa koji je bio u posedu postera od 1950. Njegov sin, Artur Mitčel iz kalifornijske La Mese izjavio je kako je njegov otac voleo horor filmove i da mu se film "Drakula" urezao u pamćenje budući da je to bio jedan od prvih filmova koje je gledao.

Dracula (1931) movie poster https://t.co/COh9YaOmiz pic.twitter.com/BH1JaUO9NW

— Bert Ehrmann (@hickks) December 4, 2017

Bela Lugoši je i za današnje naraštaje otelovljenje grofa Drakule. Istina, pre njega ga je glumio Maka Šrek, ali Lugoši je uspeo da stvori prepoznatljivi imidž Drakule koji traje do danas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.