Bugari podržali film Gorana Radovanovića o bombardovanju Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari podržali film Gorana Radovanovića o bombardovanju Srbije

Projekat za film "Bauk" scenariste i reditelja Gorana Radovanovića, podržao je bugarski Nacionalni filmski centar, saopštio je Filmski centar Srbije.

Komisija FCS-a je u obrazloženju svoje odluke istakla da je "Bauk" snažna i višeslojna priča o NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Scenario je opisan kao "poetski studij" o pobuni protiv agresije koju govori čistim, jasnim i neokrljenim jezikom dečijeg posmatranja sveta.

Početak snimanja planiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je za kraj 2020. godine.

Radovanović je izrazio zadovoljstvo jer je "Bauk" podržan bugarskim filmskim fondom, između ostalog i zbog toga što će mu to omogućiti da za snimanje koristi i neke lokacije koje ne postoje kod nas u Srbiji.

"Naravno, ovo je i sjajna vest za dalje finansiranje filma koji ovim postaje ozbiljna evropska koprodukcija" kazao je Radovanović.

"Bauk" nastaje u produkciji Nama filma, a krajem decembra prošle godine je, podsećamo, dobio podršku Filmskog centra Srbije.

Očekuje se da će film, pored Srbije i Bugarske, podržati i drugi nacionalni filmski centri u regionu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.