Brnabić: Kreativna industrija stvara drugačiju sliku Srbije

Izvor: N1 televizija, 15.Sep.2018, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Kreativna industrija stvara drugačiju sliku Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da su kreativne industrije jedan od najboljih načina da se promoviše Srbija.

Na otvaranju Oktobarskog salona, Brnabić je ocenila da će zbog te - najznačajnije izložbe savremene vizuelne umetnosti, Srbija biti "svet u malom".

"Kreativne industrije su jedan od najbrže rastućih sektora naše ekonomije, koji beleži rast od preko 30 odsto godišnje. Ulaganje u kreativne industrije ima za cilj da stvori jednu novu i drugačiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nedovoljno poznatu sliku naše zemlje o kojoj se malo govori", rekla je Brnabić.

Brnabić je zajedno sa kustosima i umetnicima koji učestvuju na Salonu obišla postavku i razgovarala o načinima na koji država može da unapredi uslove za stvaralaštvo.

Ocenila je da su u toku "divni dani za kulturu u Srbiji" i podsetila na otvaranje Muzeja savremene umetnosti prošle godine, ovogodišnje otvaranje Narodnog muzeja i početak Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala (BITEF).

Oktobarski salon osnovan je 1960. godine, a na ovogodišnjoj postavci, pod nazivom "Čudo kakofonije", učestvuju 72 umetnika iz zemlje i sveta.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.