Borini pozorišni dani ponovo na matičnoj sceni

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Borini pozorišni dani" ponovo na matičnoj sceni

Tradicionalni "Borini pozorišni dani" počinju večeras u Vranju. Posle osam godina, festival se ponovo vraća na matičnu, obnovljenu, scenu.
Festival počinje predstavom "Rodoljupci" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Za 39. po redu festival odabrane su predstave koje su bile najbolje u proteklih nekoliko sezona u Srbiji.
Tokom šest festivalskih dana, u obnovljenoj zgradi pozorišta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Bora Stanković" gostovaće glumci iz Beograda, Novog Sada i Sombora.
Vranjski teatar je pripremio predstavu "Nečista krv" koja je u utorak premijerno prikazana na svečanom otvaranju obnovljene zgrade.
"Jako je dobro da je vranjski ansambl u prilici da oseti, a vranjska publika da vidi forme koje su aktuelne, ne samo u srpskim pozorištima, nego i generalno u evropskim, ističe glumac pozorišta u Vranju Marko Petričević.
Direktor pozorišta "Bora Stanković" u Vranju Nenad Jović kaže da je festival do sada bio ograničen malom scenom.
"Jedan od osnovnih ciljeva nam je dovođenje kvalitetnih i ostvarenih reditelja koji će svojim radom i iskustvom dati određeni doprinos u radu pozorišta i odgovoriti na sve ambicije pozorišta. Na taj način bismo išli u korak sa savremenim trendovima u pozorišnom radu", ističe Jović.
Pripremljen je i prateći program - izložbe, monodrame na maloj sceni, stendap i promocije knjiga
Festival je revijalnog karaktera, a organizatori su najavili da će od sledeće godine ponovo biti takmičarskog karaktera.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.