Biblioteka Kulturnog centra Kikinde bogatija za 50 naslova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2021, 11:27

Biblioteka Kulturnog centra Kikinde bogatija za 50 naslova

Redakcija časopisa ''Borba'' posetila je Kulturni centar Kikinda i tom prilikom obogatila biblioteku te ustanove sa 50 novih naslova u izdanju ''Večernjih novosti''. Borba je mesečnik koji obrađuje teme iz kulture, umetnosti, obrazovanja, osvrće se na stare zanate, film, istoriju i književnost, a prilikom posete najavljena je i izložba nekadašnjih isečaka iz novina i starih fotografija.

Članovi redakcije časopisa "Borba" imaju lepu praksu da u svakom broju, koji izlazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na mesečnom nivou, posvete stranice srpskim gradovima, a potom posete kulturne ustanove tog grada i poklone knjige. Tako su stranice "Borbe" ovoga puta bile posvećene Kikindi, sovama ušarama, kulturnim znamenitostima i drugim obeležjima severnog Banata, pa je i biblioteka Kulturnog centra Kikinda bogatija za 50 naslova u izdanju "Večernjih novosti".

"Došli smo da vidimo sve znamenitosti, da uživamo u tome, da pogledamo zimovalište sova ušara, da vidimo mamuta Kiku, da porazgovaramo sa građanima, podelimo im časopise, a sa druge strane naše mlade kolege koje pišu za Borbu detaljno se upoznaju sa Kikindom kako bi našim Beograđanima i svim građanima Srbije predstavili Kikindu na jedan lep način i da im predložimo da na svega sat i po vremena vožnje od Beograda dođu u Kikindu i uživaju u ovom prelepom gradu", kaže Andrija Jorgić, direktor časopisa "Borba".

S obzirom na lepu saradnju časopisa ''Borba'' i Kulturnog centra Kikinda, u pripremi je izložba posvećena Kikindi na kojoj bi se prikazale fotografije iz arhive "Borbe", kao i isečci iz novina, kako bi se posetioci detaljnije upoznali sa istorijom grada iz ugla jednog časopisa.

"Mi smo pre godinu dana započeli saradnju sa redakcijom časopisa Borba, tako da nam svakog meseca stiže određeni broj ovih novina koje mi delimo. Veoma mi je bilo drago kada su me obavestili da će nam pokloniti knjige što znači da ćemo kvalitetno oplemeniti našu biblioteku", dodala je Tanja Nožica, direktorka Kulturnog centra Kikinda.

Članovi redakcije Borba, kojih je ukupno 16, obišli su znamenitosti Kikinde, detaljnije se upoznali sa onim o čemu su pisali, a na Gradskom trgu podelili besplatne primerke njihovog časopisa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.