Beton mahala – ispovesti mladih koji su ustalasali Novi Pazar

Izvor: RTS, 19.Nov.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beton mahala" – ispovesti mladih koji su ustalasali Novi Pazar

Predstavu "Beton mahala", koja se već dve i po godine uspešno izvodi u Srbiji, beogradskom Zvezdara teatru i regionu, osmislili su mladi novopazarski glumci, sa idejom da poprave svet u kojem žive. I dok sa scene progovaraju o problemima sa kojima se suočavaju u svom gradu, članovi dramske grupe "Joj, evo ih ovi", aplauze ubiru na drugoj strani.
Amar, Nedim, Petar, Vahid, Ema, Ajtana i Lejla – drugari, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saučesnici u ljubavi prema Hariju Poteru, rokenrolu, fudbalu i glumi, odlučili su da progovore o onome što ih muči: o nerazumevanju među ljudima, netoleranciji, školi, politici, porodici.

Njihove ispovesti su autentične, a moć, kažu, u iskrenosti i jasnosti zašto to igraju.
"Čini mi se da je svakom bitna ova predstava i da se to vidi", ističe studentkinja Ema Muratović.
Njihova iskrenost ustalasala je javnost u Novom Pazaru na premijeri i samo jednoj reprizi.
"Shvatili smo ove godine da od septembra, iz jednog našeg kruga užih prijatelja niko nije ostao da živi u Pazaru. Kada odemo tamo iz Beograda da popijemo kafu, svi su na različitim stranama. Cilj ove predstave je da popravi društvo i da ukažemo na to šta je uzrok masovnog odlaska ljudi", kaže student glume Nedim Nezirović.
U međuvremenu, troje iz ove dramske grupe nepovratno je zaraženo virusom glume. Studenti su Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i Akademije u Novom Sadu.
"Mislim da smo uz ovu predstavu, posle skoro tri godine, 50 izvođenja – svi odrasli. To je meni najlepši osećaj posle svega", kaže student Amar Ćorović.
Na pitanje da li je to pozorište ili život, Amar odgovara: "Život u pozorištu i pozorište u životu, i jedno i drugo za mene".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.