Beogradska promocija romana Zabluda Svetog Sebastijana

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska promocija romana "Zabluda Svetog Sebastijana"

Beogradska promocija romana "Zabluda Svetog Sebastijana" Vladimira Tabaševića, dobitnika Ninove nagrade za 2018. godinu, održaće se u ponedeljak 4. februara od 18 sati u Velikoj sali SKC-a u Beogradu.

O romanu će osim autora govoriti i književna kritičarka i članica Ninovog žirija Tamara Krstić, urednica Jasmina Radojičić i književni kritičar i član Ninovog žirija Marjan Čakarević.

Prvim proznim delom "Tiho teče Misisipi" Tabašević se 2015. našao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u užem izboru za Ninovu nagradu. Godine 2016. objavio je u Laguni roman "Pa kao", koji ga je doveo do najužeg izbora, da bi prestižno književno priznanje osvojio za 2018. godinu svojim trećim romanom "Zabluda Svetog Sebastijana".

Uzimajući kao podtekst priču o Svetom Sebastijanu, Vladimir Tabašević u svom novom romanu problematizuje fenomen žrtve i zablude o njoj. Zablude o nama koji "činimo dobro", zablude o našim pravedničkim nastojanjima, zablude u kojima često držimo druge kako bi naše "spasiteljske misije" imale "publiku". Poigravajući se sa likovima koji se samodoživljavaju kao pravednici i kao žrtve, autor ispisuje priču o ratu devedesetih na prostorima bivše Jugoslavije, ali i priču o savremenim zabludama u kojima se sećanja neprestano preobražavaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Promocija NIN-ovog romana godine

Izvor: Blic, 04.Feb.2019

Beogradska promocija romana „Zabluda Svetog Sebastijana“ dobitnika NIN-ove nagrade za 2018. Vladimira Tabaševića biće održana večeras (18) u Velikoj sali SKC-a.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.