Izvor: SEEcult.org, 14.Feb.2020, 04:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkman i Salon nepotkupljivih, Berlin

Vrsta dogadjaja:  Tribina Datum:  Saturday, February 15, 2020 - 19:00 Link:  http://www.top-ev.de/about Prostor za transdiciplinarne projekte TOP, Schillerpromenade 4, 12049 Neukölln, Berlin Balkman i Salon nepotkupljivih Fingerpainting Lecture Performance i razgovor o uslovimama umetničke proizvodnje na periferijiUčestvuju: Vladan Jeremić i Ivor Stodolsky „Balkmanov dnevnik“ je nastao nakon događaja koji su pratili Salon Nepotkupljivih. Konkretno, proistekao je usled okolnosti u vezi sa privođenjem Vladana Jeremića tokom otvaranja Muzeja savremene umetnosti u Beogradu u oktobru 2017, te povodom njegove ostrakizovanosti, koja je usledila nakon toga. Ovaj osobeni „digitalni dnevnik“ i slikovno svedočenje prvi put će u Berlinu sa Jeremićem predstaviti pisac i kustos Ivor Stodolsky iz organizacija Artist at Risk i Perpetuum Mobile. Opsežna serija radova, izvedena u novom žanru – kombinovanoj tehnici digitalnog slikanja prstima i kolaža, govori o zatvoreništvu na svojevrstan “balkmenski” način, a moglo bi se reći i na način koji je moguće odrediti kao opstruktivni i post-umetnički. Dnevnik je u ovom obliku uspešno priveden kraju 2019. na rezidencijalnom boravku Vladana Jeremića i Rene Redle, „Umetnik na odmoru“, koji je pokrenuo Institut za istraživanje avangarde, u saradnji s Kolekcijom Marinko Sudac.  

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Balkman i Nepotkupljivi u Berlinu

Izvor: SEEcult.org, 14.Feb.2020

Beogradski umetnik Vladan Jeremić predstaviće 15. februara u Berlinu “Balkmanov dnevnik”, nastao posle događaja koji su pratili Salon Nepotkupljivih u vreme otvaranja rekonstruisanog Muzeja savremene umetnosti u Beogradu u oktobru 2017. godine. Jeremić je tada priveden zbog performansa u kojem...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.