BRAVO, KOMŠIJE! Hrvatski film sa našim Glogovcem u glavnoj ulozi osvaja američke bioskope! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO, KOMŠIJE! Hrvatski film sa našim Glogovcem u glavnoj ulozi osvaja američke bioskope! (VIDEO)

Planetarni uspeh.

Film "Ustav republike Hrvatske" (2016.) osvojio je do sada čak 28 nagrada, nedavno je prikazan na čuvenom američkom univerzitetu Harvard, a od sledeće godine će se prikazivati u bioskopima širom SAD-a.

Pogledajte OVDE zašto je veliki glumac Pavle Vuisić odbio nagradu za životno delo. 

Film je režirao Rajko Grlić, čuveni hrvatski režiser, nama poznat po kultnom filmu "U raljama života".

Ostvarenje "Ustav >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << republike Hrvatske" je pre svega film o ljubavi i mržnji, hrabrosti i kukavičluku, ali gledaoci, pogotovo Hrvati, ga doživljavaju kao politički film.

Priča prati Vjekoslava Kralja, profesora istorije i hrvatskog nacionalistu, koji je usput i transvestit, a mnogi kritičari se slažu u oceni da je naš Nebojša Glogovac, koji tumači ulogu Kralja, maestralno odigrao tu kompleksnu ličnost i da je zaslužio "Oskara".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.