B92 deli karte za predstavu Četiri brata

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 deli karte za predstavu "Četiri brata"

B92 je već podelio 2x2 karte za gostovanje Knjaževsko-srpskog teatra 27. novembra u 20 sati u Bitef teatru u Beogradu sa predstavom "Četiri brata". Ostanite uz naš portal, jer uskoro delimo još karata za druge kulturne događaje.

Predstava "Četiri brata" nosilac je nagrade za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu malih pozorišnih formi u Vracu 2018. godine (Bugarska).

Režiju i scenografiju potpisuje Dragan Jakovljević, a igraju Ivan Vidosavljević, Zdravko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Maletić, Dragan Stokić i Nenad Vulević.

O predstavi

"Estetska stvarnost predstave i neestetska stvarnost (život), kako to označavaju teoretičari, podeljene su rampom, rampa je "granica" između te dve paralelne stvarnosti koja postaje jedinstvena stvarnost u glavi gledaoca. Naime, ako gledalac dođe na pozornicu, rampa i dalje ostaje između njega i glumca, ili ako glumac siđe u gledalište i dodirne gledaoca, stvar se bitno ne menja jer rampa ostaje, rampa je, u stvari, uslov da predstava postane moguća…

Upravo kroz rampu struji celokupni životni proces i napaja i „obnavlja“ stvarnost predstave koja se zapravo odigrava u svesti gledaoca. (Zahvaljujući i rampi predstava i jeste "više i manje od života".)

To je neuhvatljiva granica na kojoj se dodiruju vanpozorišna i pozorišna stvarnost, mesto na kome se „životni proces“ pretvara u "estetsku stvarnost" (umetničko delo)", Boro Drašković, Režija gledaoca

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.