Izvor: N1 televizija, 21.Maj.2021, 13:32

Autorka izbačenog teksta: Nemoj ime Vučića, pa stil ne valja – radi se o cenzuri

Rečeno je da je stil mog teksta o ekologiji u Boru sporan, ali zapravo se radi o cenzuri, rekla je za N1 Deana Jovanović, docentkinja i predavač na Univerzitetu u Utrehtu na Katedri za kulturnu antropologiju. Taj njen tekst trebalo je da bude u katalogu, koji je sastavni deo izložbe u srpskom paviljonu na Bijenalu arhitekture u Veneciji, ali je izbačen, autorka kaže, zbog toga što kritički govori o ekološkim problemima Bora.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Cenzurisana sam zbog pominjanja Vučića

Izvor: Danas, 22.Maj.2021, 08:00

Tekst o ekološkoj situaciji u Boru antropološkinje Deane Jovanović, koji je trebalo da bude objavljen u katalogu kao sastavni deo izložbe u srpskom paviljonu na Bijenalu arhitekture u Veneciji, nije podoban da se nađe u katalogu, pošto prema obrazloženju direktorke Muzeja primenjene umetnosti...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.