Antićeva poezija na Brankovom kolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antićeva poezija na Brankovom kolu

Na 48. Brankovom kolu, u prostoru Gradske biblioteke u Novom Sadu, premijerno je izveden poetsko -muzički komad "Kad dođe crvena jesen" na stihove Miroslava Antića. Ovo čudesno umetničko delo puno kreativne lepote i energije, upravo onakve kakvu samo vrhunska poezija može iznedriti, izvela je poznata mlada recitatorsko-pesnička družina "Među nama" iz Novog Sada. Ovu zapaženu i jedinstvenu grupu čine Nikola Rausavljević, Jovana Krstić i Milan Ćosić. Dva mlada pesnika, Rausavljević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Ćosić, objavili su zajedničku knjigu pesama "Kad uhvatim tišinu" u Brankovom kolu i ovenčali se pre dve godine prestižnom nagradom "Stražilovo".

U pozdravnoj reči Nenad Grujičić, direktor Brankovog kola je izrazio zahvalnost mladim pesnicima i umetnicima povodom njihove misije u negovanju pesničke reči kao najvišeg oblika književne pismenosti, što naročito imponuje konceptu Brankovoga kao institucije koja čuva uspomenu na život i delo Branka Radičevića negujući vrhunsku poeziju, umetnost i ostale duhovne discipline kao krucijalni znamen ljudskog stvaralaštva i trajanja u vremenu.

Premijera "Kad dođe crvena jesen" protekla je u slavu poezije i kultnog pesnika Mike Antića. Milan Ćosić je vešto i nadahnuto pratio poeziju uz gitaru, saksofon i klavir.

Poznato je da je Miroslav Antić, povodom odvijanja prve septembarske manifestacije Brankovoga kola, 1972. godine, u listu Dnevnik pokrenuo podlistak "Brankovo kolo", koji je izveštavao rečju i fotografijom sa ovog tek osnovanog u Sremskim Karlovcima pesničkog festivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Omaž Miki Antiću na "Brankovom kolu"

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Sep.2019

NOVI SAD - Na 48. "Brankovom kolu", u prostoru Gradske biblioteke u Novom Sadu, u ponedjeljak uveče premijerno je izveden poetskomuzički komad "Kad dođe crvena jesen" na stihove Miroslava Antića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.