Anja Rupel i Zoran Predin pozivaju na Akustični poljubac

Izvor: B92, 05.Feb.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anja Rupel i Zoran Predin pozivaju na "Akustični poljubac"

Poznati slovenački kantautor Zoran Predin i njegova grupa Lačni Franc održaće akustični koncert pod nazivom "Akustični poljubac" u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u utorak 12. februara.

Specijalna gošća koncerta je nekadašnja pevačica kultne slovenačke sint-pop grupe Videoseka Anja Rupel.

Anja i Zoran su, povodom koncerta, snimili zajedničku video-poruku u kojoj šalju poljupce za Beograd.

"Velika mi je čast da nastupim na Kolarcu, koji je jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od najakustičnihjih dvorana u regionu. U njoj sam izveo koncert 'Tragovi u sjeti' sa Matijom Dedićem i koncert 'Kosa boje srebra' sa svojim kvartetom. Koncert nosi ime 'Akustični poljubac', po poslednjem albumu Lačnog Franca i zbog blizine Valentinova, praznika zaljubljenih. Odsviraćemo akustične verzije mojih najpoznatijih pesama uz nekoliko pesama grupe Videoseks, koje niste čuli uživo već 30 godina, u duetu sa našom gošćom Anjom Rupel. Anja je potpuno zasluženo uzbuđivala mušku maštu u osamdesetima. Bila je, uz Margitu Stefanović, prava princeza Novog talasa. Još uvek je vrlo šarmantna, sa glasom koji obara."

Anja Rupel će posle mnogo vremena ponovo nastupiti u Beogradu. Grupa Videoseks se raspala 1992. godine, a dve godine kasnije Anja je nastavila uspešnu solo karijeru.

Na pitanje kako je reagovala kada je čula pesmu srpskog pank benda Goblini "Anja volim te", posvećenu njoj, Anja je izjavila:

"Bilo mi je drago, da smo sa Videoseksom ostavili trag u muzici i da su pesme ostale u memoriji i postale deo muzičke istorije. A ako Goblini vole mene, ja volim Gobline."

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na prodajnim mestima Tickets mreže, kao i na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Cene karata su 1.200, 1.500 i 1.800 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.