Ana Petrović je dobitnica književne nagrade Dušan Radović

Izvor: B92, 04.Feb.2023, 22:46

Ana Petrović je dobitnica književne nagrade "Dušan Radović"

Književnica Ana Petrović dobitnica je ovogodišnje nagrade Dušan Radović za svoju knjigu Stripoterapija.

Komisiju koja je izabrala pobednika činili su predsednik Miloš Radović i članovi žirija, profesor dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.

Autorka i ilustratorka Ana Petrović objavila je nagrađenu knjigu za izdavačku kuću Kreativni centar 2022. godine.

Svečana dodela nagrade biće održana u sredu, 8. februara od 12 sati u Biblioteci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada Beograda, ustanovi kulture koja je i osnivač ove književne nagrade stvaralaštva za decu.

U užem izboru za ovu prestižnu književnu nagradu su se, pored nagrađenog, našli i sledeći naslovi: Mika Jelene Angelovski (Službeni glasnik), Pisma iz Verzuniuma autora Stevana Miloševića (Pčelica), Novčić sudbine Ivane Nešić (Kreativni centar) i Bio jednom jedan strah Jovice Tišme (Laguna).

Grad Beograd i Biblioteka grada Beograda ustanovili su 2021. godine Nagradu "Dušan Radović" koja se dodeljuje jednom godišnje za književnost za decu i mlade u okviru svih žanrova u prethodnoj godini. Nagrada se sastoji od: skulpture, koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Prethodni, ujedno i prvi dobitnik ove nagrade je pisac Dejan Aleksić za svoju knjigu Malo, malo pa slon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.