Ambasada Švajcarske uputila otvoreni poziv mladim vizuelnim umetnicima iz Srbije

Izvor: Blic, 27.Feb.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Švajcarske uputila otvoreni poziv mladim vizuelnim umetnicima iz Srbije

Ambasada Švajcarske u Srbiji uputila je otvoreni poziv mladim vizuelnim umetnicima u Srbiji za učešće na konkursu na kome će najviše petoro umetnika biti izabrano i čiji će radovi biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu u periodu od kraja maja do kraja jula ove godine.

Tema izložbe je „Privatna vrednost”, kroz koju umetnici mogu da predstave, na primer, ličnu ispovest, životno okruženje ili lični prostor ispunjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poznatim predmetima ili svakodnevnim događajima.

"'Privatna vrednost', na prvi pogled racionalna, može da postane iracionalna kroz stvaranje paradoksalnog, umesto društveno prihvatljivog, sveta. Predložena umetnička dela mogu biti: slike, fotografije, video-snimci, postavke, skulpture (i u unutrašnjem i u spoljnom prostoru). Učesnici ne treba da budu stariji od 30 godina i moraju imati stalan boravak u Republici Srbiji od najmanje tri godine", navodi se u saopštenju uz napomenu da će prijave ocenjivati stručni žiri.

Svaki umetnik koji bude izabran da učestvuje na izložbi dobiće 500 evra u gotovini, kao pomoć za pripremu radova. Žiri će među učesnicima odabrati pobednika, koji će osvojiti posebnu nagradu u iznosu od 2.500 evra.

Prijavu treba poslati kao jedan dokument u pdf formatu, koji treba da sadrži pet radova, uključujući njihove naslove, vrste, dimenzije i godinu nastanka, kao i biografiju i izjavu umetnika (maksimalno 300 reči).

Rok za prijavljivanje je 25. mart 2018. godine, a prijave se mogu poslati na: bel.vertretung@eda.admin.ch uz napomenu "Za izložbu Privatna vrednost". Otvoreni poziv možete naći i na zvaničnom veb-sajtu Ambasade Švajcarske u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poziv švajcarske ambasade u Srbiji mladim umetnicima

Izvor: SEEcult.org, 27.Feb.2018

Tuesday, February 27, 2018 - 11:00 to Sunday, March 25, 2018 - 23:45 Ambasada Švajcarske u Beogradu poziva mlade vizuelne umetnike u Srbiji da se prijave za učešće na zajedničkoj izložbi u rezidenciji ambasadora Švajcarske u periodu od kraja maja do kraja jula 2018. godine. Tema izložbe...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.