Varvarin: Život sa koronom

Izvor: RTS, 08.Apr.2020, 16:06

Varvarin: Život sa koronom

U poređenju s jučerašnjim danom, u Rasinskom okrugu još tri potvrđena slučaja kovida 19, tako da je trenutno 91 osoba pozitivna. Najviše obolelih ima u Kruševcu i Varvarinu, gde je preminulo ukupno pet osoba od posledica koronavirusa.
U Varvarinu, opštini sa 17.000 stanovnika, posle jučerašnje tužne vesti o novoj žrtvi koronavirusa iz njihovog kraja, i jedna ohrabrujuća vest.

U poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 24 časa nije bilo pacijenata koji su zbog respiratornih tegoba morali da se iz Doma zdravlja izmeste u kruševačku ambulantu za kovid i testiraju.
Ali razlog za maksimalno poštovanje mera i dalje je broj obolelih i preminulih.
„Imamo 15 pozitivnih na kovid 19, u našoj opštini i za 180 je izrečena mera samoizolacije. Nažalost, uprkos svim preduzetim preventivnim merama, imamo i troje preminulih. Građani su to shvatili ozbiljno i evo, već možete da vidite i na ulicama Varvarina da skoro svako ima masku i rukavice.
U svakoj mesnoj zajednici smo postavili kanistere od 1.000 litara i burad i omogućili dostupnim svim našim sugrađanima dezinfekciono sredstvo, ali i preduzeli smo mere dezinfekcije svih objekata, svih zgrada, javnih površina na teritoriji grada, a i dezinfekciju svih frekventnih ulica u svim naseljenim mestima“, ističe Dejan Milanović, pomoćnik predsednika Opštine Varvarin.
U Domu zdravlja opremljena je i respiratorna jedinica. Dečji dispanzer izmešten je u ambulantu koja se nalazi u obližnjem Donjem Katunu.
Snabdevenost prodavnica i apoteka je zadovoljavajuća, a prekršilaca mere samoizolacije skoro da nema. Kako se 90 procenata stanovništva u ovoj pomoravskoj opštini bavi poljoprivredom, u jeku setvenih radova ratari pokušavaju da poslove obave u vremenu koje je dozvoljeno za kretanje.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TRI NOVA SLUČAJA KORONE U RASINSKOM OKRUGU: Ukupno 91 zaražen, od čega 67 u Kruševcu

Izvor: Kurir, 09.Apr.2020, 15:01

Epidemija korona virusa u Rasinskom okrugu danas beleži blagi rast, jer je isti registrovan kod 67 osoba u Kruševcu, a 91 lice je ukupno zaraženo u celom Okrugu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.