Uhapšeno 18 osoba zbog sumnje da su utajili porez i oprali novac igrama na sreću

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 11:31

Uhapšeno 18 osoba zbog sumnje da su utajili porez i oprali novac igrama na sreću

U Kruševcu je uhapšeno 18 ljudi zbog sumnje da su utajili porez od oko 72,5 miliona dinara, a novac oprali organizovanjem igara na sreću.
U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i MUP-a uhapšeno je odgovorno lice u privrednom društvu iz Kruševca i još 17 zaposlenih zbog sumnje na utaju poreza u iznosu od oko 72,5 miliona dinara i pranje novca, saopštila je Poreska uprava.

Sumnja se da su pribavili protivpravnu imovinsku korist >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u iznosu od 216,3 miliona dinara.
"Osumnjičeni je u periodu od jula 2017. do decembra 2019. godine izvršio isplate zarada zaposlenim radnicima u iznosu od 72.108.251 dinara, a nije obračunao i uplatio porez na zarade i doprinose za obavezno socijalno osiguranje od ukupno 48.465.719 dinara", navodi se u saopštenju.
Zatim je, kako se sumnja, na ime zakupa poslovnih prostorija isplatio novčana sredstva fizičkim licima – zakupodavcima u gotovini u ukupnom iznosu od 95.710.355 dinara bez evidentiranja kroz poslovnu dokumentaciju privrednog društva, čime je izbegao plaćanje poreza na prihod od nepokretnosti u iznosu od 16.890.062 dinara.
Takođe, osumnjičeni se tereti da je podizao novac sa računa privrednog društva u gotovini u ukupnom iznosu od 40.523.737 dinara i zadržao za lične potrebe, čime je izbegao plaćanje poreza na prihode od kapitala u iznosu od 7.151.247 dinara.
Sumnja se da su 216.306.615 dinara "oprali" organizovanjem igara na sreću.
Protiv osumnjičenih podneta je krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poreska uprava: Hapšenje zbog utaje poreza i pranja novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapšeno je odgovorno lice u privrednom društvu iz Kruševca i još 17 zaposlenih, saopštila je Porska uprava...Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela poreske utaje u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.