U Kruševcu vetar čupao stabla, nosio krovove

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2019, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kruševcu vetar čupao stabla, nosio krovove

Tokom jednosatnog olujnog nevremena koje je posle 18 časova zahvatilo Kruševac vetar je čupao stabla iz korena i nosio crepove i lim sa krovova, dvojica muškaraca zadobila su lakše povrede, načinjena je znatna materijalna šteta, a polomljene grane i debla mogu se videti svuda po gradu.

Prema dosadašnjim podacima iz kruševačke Bolnice jednom muškarcu je crep pao na glavu, dok je drugi zadobio povredu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << glave kada je pao na terasi, obojica su zbrinuta i reč je o lakšim povredama.

Desetine građana zvalo je Komunalnu policiju da prijavi različitu vrstu štete na svojim objektima.

"Vetar je odneo deo krova sa zatvorenih bazena, na Bagdali i na Bruskom putu ima dosta oborenih i polomljenih stabala, vetar je čupao iz korena ne samo mlada već i starija stabla. Grom je udario u kuću u Čitluku", kazao je Beti načelnik kruševačke Komunalne policije Miloš Jovanović.

Vetar je, takođe, odneo ciradu sa Balona za fudbal, nedaleko od Bazena, u Pionirskom parku oboreno stablo je oštetilo ogradu, a više stabala je oboreno i u krugu Bolnice.

Posebnu štetu pretrpeli su učesnici Četvrtog međunarodnog festivala balona, koji je u 18 časova trebalo da počne na Bagdali, a zbog nevremena večerašnji koncert grupe Hari Mata Hari je odložen. Prema podacima kruševačke meteorološke stanice vetar je duvao brzinom od 32 metra u sekundi, odnosno 115 kilometara na sat, a za 40 minuta na području Kruševca je palo 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I u Kruševcu haos: Vetar čupao stabla, nosio krovove; Crep pao muškarcu na glavu VIDEO

Izvor: B92, 02.Avg.2019

Kruševac -- Tokom jednosatnog olujnog nevremena koje je posle 18 časova zahvatilo Kruševac vetar je čupao stabla iz korena i nosio crepove i lim sa krovova...Dvojica muškaraca zadobila su lakše povrede, načinjena je znatna materijalna šteta, a polomljene grane i debla mogu se videti svuda po...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.