Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2020, 17:04

Stefanović (SSP): Napad u Kruševcu je promenio Srbiju

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas, povodom druge godišnjice napada na njega u Kruševcu, da je to bio pokušaj ubistva koji je izazvao "najveće demonstracije" i doveo do bojkota parlamenta, za koji smatra da je uspeo jer je mandat aktuelnog saziva skraćen na 18 meseci.

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je ispred mesne zajednice "Rasadnik" u Kruševcu, gde se napad dogodio 23. novembra 2018. godine, ocenio da u Srbiji "više >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ništa nije isto" i da je bojkot uspeo, jer je mandat Skupštini skraćen na 18 meseci.

"Uspeli smo, bojkotovali smo i izbore i sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima 'svoju Skupštinu od kartona koju niko ne priznaje'. On sam je priznao da taj produkt lažnih izbora nema legitimitet pa je skratio mandat Skupštini na 18 meseci", kazao je Stefanović.

Rekao je da je potrebno doći do "fer i poštenih" izbora i da je prvi korak u tome pojavljivanje opozicije na Radio-televiziji Srbije, jer je potrebno da se "čuje i drugačije mišljenje", te da onda treba napraviti "ministarstvo za sprovođenje izbora, koje će građanima omogućiti da glasaju slobodno i bez ucenjivanja".

On je rekao da su "batinaši" koji su njega povredili dobili "sramnu presudu" za pokušaj ubistva, te da im je mesto u zatvoru, kao i svim ostalima koji su deo "tog klana koji tuče, maltretira i zastrašuje ljude".

Napad na Stefanovića i aktiviste tadašnje Levice Srbije u Kruševcu dogodio se 23. novembra pretprošle godine ispred kruševačke Mesne zajednice Rasadnik, gde je trebalo da bude održana tribina SzS.

Nedelju dana nakon toga u Kruševcu je održana tribina opozicionih lidera i protestna šetnja pod sloganom "Stop krvavim košuljama". Nakon toga protest je pod parolom "Jedan od pet miliona" počeo da se održava jednom nedeljno najpre u Beogradu a potom i u mnogim gradovima i opštinama.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stefanović o godišnjici napada u Kruševcu: U Srbiji više ništa nije isto

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2020

Na drugu godišnjicu napada na potpredsednika opozicione Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića i aktivistu Levice Srbije Bobana Jovanovića, Stefanović je u Kruševcu, gde se napad i desio krajem novembra 2018. godine, rekao je da od tada ništa u Srbiji više nije isto. "Napad na nas bio je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.