Održani mirni protesti širom Srbije

Izvor: Beta, 09.Jul.2020, 20:26

Održani mirni protesti širom Srbije

Gradjani su se i večeras širom Srbije okupili na protestnim skupovima. U toku su protesti u Beogradu,Novom Sadu, Nišu,Kragujevcu,Kruševcu,Čačku,Boru, Zrenjaninu i drugim gradovima.Deo gradjana  se razilazi  polako sa skupa ispred Skupštine Srbije. Na licu mesta je mirno, čuje se poneka pištaljka, javljaju izveštači BETE. Za neke od prisutnih skup polako  prerasta u medjusobno druženje uz muziku koja dopire sa jednog od obližnjih zvučnika.Ispred Skupštine Srbije veći deo gradjana se razišao, jedna grupa provocira policijuNapadnut novinar portala Nova.rsVatromet i kolo na protestu pred Skupštinom Na protestu pred Skupštinom Srbije upravo je priredjen manji vatromet, što su okupljeni burno pozdravili.Trentuno se čuje i muzika sa zvučnika, tako da se deo okupljenih koji je čuo zabavlja "kao da je na žurci".Deo okupljenih igra kolo.Trenutno je mirno, nakon što je pre kratkog vremena došlo do manjih sukoba medju demonstrantima.Gradjani oterali provokatore u Pionirskom parku Za vreme protesta pojedini gradjani skupljaju otpatke, kažu da nisu divljaci Dok još traje protest, jedan mladji čovek ispred Skupštine Srbije hoda sa velikom crnom kesom i skuplja otpatke.On nije hteo da se predstavi, ali je reporteru agencije Beta rekao da je animator, kao i da je i juče učestvovao u protestu."Mi nismo divljaci kao što neki žele da nas predstave", rekao je mladić ...
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Nisam srećna što se okupljaju, ali dobro je dok nose maske i protesti su mirni

Izvor: Blic, 09.Jul.2020

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da nije srećna što je večeras došlo do okupljanja građana ispred Skupštine, ali da je dobro dokle god je protest miran.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.