Otvorena nova fabrika u Srbiji, jedna od pet takvih u svetu FOTO

Izvor: B92, 28.Jun.2021, 17:32

Otvorena nova fabrika u Srbiji, jedna od pet takvih u svetu FOTO

Ministarka privrede Anđelka Atanasković prisustvovala je otvaranju nove Trajalove fabrike "Obilićevo" u Kruševcu.

Tom prilikom poručila je da će resor kojim rukovodi svakog dana raditi na tome da nove fabrike niču širom Srbije.

“Veliko mi je zadovoljstvo što danas na Vidovdan u Kruševcu otvaramo još jednu fabriku. Značaj ovog događaja je veliki, za našu privredu, za naše građane. Otvaranje fabrike znači i otvaranje novih radnih mesta, a samim tim i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolji životni standard za naše građane“, rekla je ona, navodi se u saopštenju ministarstva.

Prema njenim rečima, predsednik Aleksandar Vučić i cela Vlada rade na privlačenju investitora i otvaranju fabrika širom Srbije, odnosno na tome da ljudi imaju posla, da budu obezbeđeni i da naša deca ostanu u svojoj zemlji.

"Obećali smo da ćemo otvarati fabrike, da ćemo obezbediti nova radna mesta. Dosta se investira u puteve, bolnice, sve kapitalne investicije... Građani su se uverili da ova Vlada obećanja ispunjava. Hoćemo da zadržimo našu decu, da rade i stvaraju porodice u svojim mestima. Želimo da obezbedimo još bolji životni standard. Nastavićemo da radimo na ostvarenju tog cilja", poručila je Atanasković i dodala da Srbija ide krupnim koracima napred.

"Ne smem još da najavim, ali biće to jedna velika vest" VIDEO/FOTO

Ministarka je istakla i da bez novih tehnologija nema života.

"Ova fabrika je prva u celom regionu, možda čak posle Francuske i u Evropi, tako da ima velikih izgleda da uz našu podršku radi najbolje, da ima ogromne ugovore i da to bude spas za Kruševac i Trajal uopšte", rekla je Atanasković.

Generalni direktor Trajala Miloš Nenezić saglasan je s tim da je novootvorena fabrika jedinstvena u ovom delu Evrope i da je jedna od pet fabrika u svetu sa najnovijim tehnologijama.

"Otvarili smo fabriku sa novim razvojnim tehnologijama što je cilj kome teži svaki privredni subjekt, svaki privrednik jer ako stojite u mestu sa starim tehnologijama ne samo da stojite već polako odumirate", rekao je Nenezić.

On je istakao da je otvaranje fabrike velika stvar ne samo za Trajal i Kruševac već i za srpsku odbrambenu industriju.

Srpski brend gradi fabriku u Rusiji: Otkrivamo detalje

"Sa ovom fabrikom obezbeđujemo budućnost Trajalu. Učinićemo sve da budemo još bolji, čak bolji i od godine koja je za nama, a koja je najbolja po ukupnim prihodima u istoriji kompanije", zaključio je Nenezić.

On se zahvalio predsedniku Vučiću i direktoru BIA i bivšem gradonačelniku Kruševca Bratislavu Gašiću na podršci jer bez njih, kako je istakao, danas ne bi otvarali fabriku, već Trajal ne bi ni postojao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.