Održan sastanak Socijalno - ekonomskog saveta u Kruševcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2018, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan sastanak Socijalno - ekonomskog saveta u Kruševcu

Unapređenje socijalnog dijaloga u Republici Srbiji

Predstavnici Socijalno - ekonomskog saveta (SES) Republike Srbije razgovarali su sa članovima lokalnog Socijalno - ekonomskog saveta grada Kruševca o zajedničkom radu koji je od velikog značaja za unapređenje socijalnog dijaloga u Republici Srbiji.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je cilj Vlade Srbije formiranje što više lokalnih Socijalno - ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saveta kao i da je SES grada Kruševca pravi primer odličnog funkiconisanja koji treba da slede svi drugi, kako bi se unapredio i rad SES-a na nivou države.

- Vlada Srbije od 2014. godine, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem vodi odgovornu politiku i aktivno radi na poboljšanju uslova života svih građana Srbije. Sindikati i poslodavci za nas predstavljaju partnere, jer svi imamo zajednički cilj, a to je izgradnja jedne moderne, jake i ekonomski razvijene Srbije. Kada postoji dogovor između Vlade, poslodavaca i sindikata, problema u funkcionisanju nema - rekao je Đorđević i dodao da je ideja Ministarstva da se socijalno - ekonomski dijalog podigne na viši nivo.

Ministar Đorđević potvrdio je da će u narednom periodu biti nekoliko izmena i dopuna zakona koji će doprineti efikasnijoj borbi protiv sive ekonomije i naglasio da telefonska linija za prijavu rada na crno, koja je pokrenuta u okviru projekta „Reci NE radu na crno“ već daje prve pozitivne rezultate.

Ministar je pozvao lokalni SES da podrži Vladu Srbije u borbi za poboljšanje demografske slike, jer će u suprotnom sve mere koje činimo biće uzaludne.

Predsednik SES-a LJubisav Orbović rekao je da je formiranje lokalnih SES-a od izuzetne važnosti, jer lokalne samouprave mogu da predstave probleme sa kojima se susreću, a Socijalno - ekonomski savet Srbije načine za njihovo rešavanje.

Predsednik Unije poslodavaca i predsedavajući SES-a Miloš Nenezić istakao je da je pravi primer dobrog funkcionisanja Vlade Srbije, sindikata i poslodavaca upravo kompanija „Trajal“ koja sada daje pozitivne rezultate i pred kojom je svetla budućnost.

Predstavnici SES-a Kruševca istakli su da je saradnja Vlade, sindikata i poslodavaca do sada na najvišem nivou i da je u Krševcu porastao broj privrednih društava, što do sada nije bio slučaj. Kao jedan od problema naveli su postojanje nelojalne konkurencije, posebno kada je u pitanju rad na crno i predložili ministru Đorđeviću povećanje iznosa kazni za poslodavce koji posluju u zoni sive ekonomije.

Sednici su prisustvovali i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.