Obeležena godišnjica napada na Borka Stefanovića u Kruševcu

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena godišnjica napada na Borka Stefanovića u Kruševcu

Tribinom Saveza za Srbiju i Ujedinjene opozicije, u Kruševcu je obeležena godišnjica napada na Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde i stranačke aktiviste Bobana Jankovića i Marka Dimića.
Skup je održan u mesnoj zajednici Rasadnik ispred koje se napad i dogodio.

Nastavak tribine, prekinute pre godinu dana, kažu, dokaz je da batinaši kojima je nakaradni sistem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlasti omogućio prebijanje neistomišljenika, ne mogu ništa sprečiti.
Za kriminalne radnje i više od 50 pretučenih aktivista opozicije, sudiće im se, naglasili su, u skladu sa zakonom.
"Šta se to dogodilo? Kakve su to napredno nasilne promene koje je ovaj režim nametnuo? Siguran sam u jedno, a to je da neću prestati da se borim za svoju slobodu, za slobodu svoga deteta i ostale dece i budućnosti generacija učenika koje ja vaspitavam i obrazujem", kaže Boban Jovanović, žrtva napada.
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović istakao je da "ova zemlja nije raja".
"Hoćemo ovu zemlju da vratimo u normalu. Hoćemo da je vratimo tamo gde pripada. Da bude dostojanstvena članica porodice evropskih naroda. To smo mi. Mi nismo raja koja čeka platu od 20.000, 25.000 dinara za vaše investitore koje vi potrošite za jedno prepodne", istakao je Stefanović.
"Ova zemlja nije raja koja čeka da im tamo telal sa dobošem seoskim kaže šta ima da misle tog dana, nego da mediji budu slobodni. Nismo mi raja. Ovaj grad i ova zemlja su znali takvima da kažu šta misle, da im okrenu leđa, a da ih pre toga pobede, do kraja da ih pobede. Mirno, demokratski, bez nasilja i dostojanstveno", zaključio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.