Nastavljeno ponovljeno suđenje Jutki, sud odbio Šešelja VIDEO

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno ponovljeno suđenje Jutki, sud odbio Šešelja VIDEO

Saslušanjem svedoka, u Osnovnom sudu u Kruševcu nastavljeno je ponovljeno suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki.

Jeličića je bivša sekretarica Marija Lukić optužila za seksualno uznemiravanje.

Osnovni sud u Kruševcu nije danas dozvolio lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju da se kao pravni savetnik doskorašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke uključi u sudski postupak protiv Jeličića zbog uznemiravanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na polnoj osnovi.

Šešelj smatra da je proces protiv Jeličića politički, jer su oštećena i njen punomoćnik članovi političkih stranaka, te da on kao profesor političkog sistema može da bude savetnik odbrane.

Sud je Šešelja odbio, jer u ovom slučaju nije određeno nikakvo veštačenje, te je zauzelo stav da Šešelju ne može da se dodeli uloga savetnika odbrane.

Šešelj je postupak nastavio da prati iz sudnice u svojstvu javnosti, a jutros je u sud došao u pratnji pristalica.

Dok su Šešelja pristalice i članovi SRS glasno pozdrvljali, u isto vreme su aktivistkinje Mreže žena protiv nasilja - negodovale.

Suđenje je, inače, nastavljeno ispitivanjem svedoka.

Formalno je suđenje krenulo početkom prošlog meseca, jer je došlo do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića odlukom Vrhovnog kasacionog suda, a na zahtev sudije iz Brusa, koji je zbog pritisaka lokalne javnosti bio sprečen da neometano postupa u ovom predmetu.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao veliki broj neprimerenih SMS poruka.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.