NEPOKRETNI PROHODALI, SLEPI PROGLEDALI: Nadomak Kruševca nalazi se sveta vodica koja čini čuda (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 12:55

NEPOKRETNI PROHODALI, SLEPI PROGLEDALI: Nadomak Kruševca nalazi se sveta vodica koja čini čuda (VIDEO)

Mnogi nepokretni, pošto su se napili vode sa izvora pored crkve, prohodali su, slepi progledali, a nemi progovorili - pričaju meštani

Manastir Đunis nalazi se na području Kruševca u istoimenom selu. Ovaj manastir je ženski manastir u niškoj eparhiji.

Kako legenda govori, nastanak manastira Đunisa povezan je sa davnim predanjem o pojavljivanju Majke Božje i izvora svete vode na mestu na kome će kasnije seljani podići manastir.

Verovanja o čudotvornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vodi manastira Đunis potiče još iz 1898. godine. Prema njemu Bogorodica se prikazala trinaestogodišnjoj devojčici, pred kojom se tada otvorio izvor koji je Majka Božija blagoslovila i prorekla da će lečiti bolesne.

Bogorodica je tada rekla devojčici da prenese seljanima da na tom mestu podignu crkvu, a da bi označila tačno mesto gradnje, bacila je krčag vode na kamen, koji se, po legendi i svedočenju starijih sestara iz manastira, tokom vremena uvećava i sada se nalazi u maloj crkvi, prvobitno crkvi brvnari, podignutoj 1934. godine.

Manastir Đunis sa Crkvom Pokrova Presvete Bogorodice osvetio je patrijarh srpski Pavle. Svake godine, 14. oktobra kada se slavi praznik Pokrov Presvete Bogorodice, u manastir Đunis slije se i po nekoliko hiljada vernika, koji žele da prisustvuju bdenju i jutarnjoj liturgiji.

Čudesna isceljenja izvorske vode od manastira Đunis načinila su pravo mesto hodočašća. Meštani okolnih sela prepričavaju da su mnogi nepokretni, pošto su se napili vode sa izvora pored crkve, prohodali, slepi progledali, a nemi progovorili.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.