Milutin Jeličić Jutka se pojavio na sudu

Izvor: B92, 10.Jul.2020, 14:13

Milutin Jeličić Jutka se pojavio na sudu

Milutin Jeličić Jutka se pojavio danas u Osnovnom sudu u Kruševcu gde je počelo iznošenje završnih reči.

U pitanju je slučaj u kojem je bivši predsednik opštine Brus, optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić.

Organizacija suđenja sprovedena je u skladu s odlukom Grada Kruševca o proglašenju vanredne situacije i u skladu s pravilima koje je sud doneo kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih i stranaka i sprečilo širenje koronavirusa,.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Poslednji pretres odigrao se 19. juna, bez prisustva Jeličića, budući da policija po nalogu za privođenje od 10. juna, nije pronašla okrivljenog na adresi, a potom je 22. juna, Osnovni sud odbio predlog tužilaštva da okrivljenom odredi pritvor.

Ispred zgrade suda u Kruševcu i danas u se okupile organizacije koje se bore za prava žena i njihovu zaštitu od nasilja, a u organizaciji "Peščanika" iz Kruševca.

Noseći transparente na kojima je pisalo "Nađoste li ga", "Da nije možda u skupštini", "Pravda za Mariju", želeli su da skrenu pažnju javnosti da je bitno da se ovaj proces privede kraju.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.