Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 17:58

Metalcu ne može niko ništa, Birmančević rešio zagonetku iz Kruševca

Voždovac u sjajnom meču slomio Mladost na Krovu

Hit jeseni u Superligi – Metalac! Nije u vrhu, pa možda ne deluje naročito uspešno na prvi pogled, ali tim iz Gornjeg Milanovca je u sjajnoj seriji i sa još jednom utakmicom manje u odnosu na konkurenciju, na pet je bodova od mesta za Evropu.

Tim koji trenira Žarko Lazetić odigrao je danas devet uzastopnu utakmicu bez poraza. A, na stadion u Milanovcu oružje je položio Zlatibor – 2:0.

Neizvesnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u tom duelu nije ni bilo. Metalac je i na papiru bio favorit i opravdao je to zvanje bez po muke. Plavo-beli su poveli u 16. minutu preko Mbungua i to im je olakšalo dalji tok utakmice, mogli su da mirno kombinuju i grade akcije, bez pritiska da moraju što pre da dođu do gola. Sve dileme oko pobednika presekao je Katanić, prošlogodišnji najbolji strelac Prve lige, pogotkom u 64. minutu za novu „trojku“ Metalca.

Čukarički se posle mini krize definitivno vratio u formu. Istina, bio je to težak duel sa Napretkom na Banovom brdu. Kruševljani su dali sve od sebe da sačuvaju mrežu, odolevali su nešto duže od sat vremena, ali onda je Veljko Birmančević uzeo konce meča u svoje ruke – 3:0.

Prvo je lucidni vezista postigao gol u 66. minutu, da bi u finišu iskreirao akciju iz koje je Ndiaje, na asistenciju Ezea, postigao pogodak protiv svog bivšeg kluba, da pečatira trijumf Brđana. Nije se tamnoputi napadač radovao golu, pokazao je time zahvalnost Napretku za sve lepe dane koje je doživeo u tom klubu. Na koncu se Eze i sam upisao u strelce u poslednjem minutu.

Sjajan meč odigrali su Voždovac i Mladost na Krovu. Oba tima su imala uspone i padove u igri, pravila velike greške, a na kraju su se Zmajevi bolje snašli u svom gnezdu i došli do tri boda – 3:2.

Mladost je povela iz penala u 12. minutu, ali su do kraja poluvremena Živković i Vujnović doneli prednost Voždovcu. Bio je domaćin bolji tim, činilo se da pobeda ne može da mu bude ugrožena, a onda su Voždovčani napravili ceo niz grešaka u odbrani, koji je rezultirao izjednačujućim golom.

Pet minuta pre kraja neverovatan propust u odbrani Lučanaca, Pantović je dobio loptu po sredini terena da izađe sam na golmana, udarcem je pogodio čuvara mreže Mladosti, ali se lopta odbila na nogu Vujnoviću, koji je postigao svoj drugi pogodak danas, a pobedonosni za Zmajeve.

U Novom Pazaru prazne puške – 0:0. Slađi deo kolača odnela je Bačka, koja je remijem prekinula crnu seriju od pet uzastopnih poraza. U trećem minutu sudijske nadoknade je umalo došlo do tuče na terenu, ali golova nije bilo.

SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

Mačva - Inđija 3:0 (1:0)

/Adamović 11, Ortiz 33 i 68/

Nedelja

Čukarički – Napredak  3:0 (0:0)

/Birmančević 66, Ndiaje 82, Eze 90/

Metalac – Zlatibor  2:0 (1:0)

/Mbungu 16, Katanić 64/

Novi Pazar – Bačka  0:0

Voždovac – Mladost  3:2 (2:1)

/Živković 15, Vujnović 40, 85 - Bojović 12p, 65/

17.00: (4,50) TSC (3,60) Partizan (1,82)

19.00: (1,07) Crvena zvezda (13,0) Rad (25,0)

Ponedeljak

16.00: (1,90) Proleter NS (3,40) Javor (4,30)

16.00: (3,60) Radnički (3,35) Vojvodina (2,10)

16.00: (1,85) Spartak (3,50) Radnik (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.