Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2021, 00:14

MISTERIJA FILMSKOG BEKSTVA IZ ZATVORA U KRUŠEVCU: I nakon šest meseci od begunaca ni traga ni glasa

Oni su pobegli 24. aprila kada su napravili otvor u plafonu u toaletu.

Gotovo šest meseci je prošlo od kada su iz prostorija Okružnog zatvora u Kruševcu pobegla dva pritvorenika S. S. (41) iz Brusa i S. D. (37) iz Kruševca i od tada se o njima ništa ne zna.

Prema nezvaničnim informacijama, oba begunca bila su pritvorena zbog droge.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon bekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine. Protiv zaposlenih je odmah pokrenut i disciplinski postupak. Sva četvorica su disciplinski kažnjena za težu povredu radnih dužnosti u skladu sa Zakonom o državnim službenicima - rečeno je u Upravi:

"Napominjemo da niko od njih do ovog slučaja nije imao nijedan disciplinski postupak u svojoj radnoj karijeri, od kojih je svaka duža od 10 godina."

Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu.

Šta je sa pritvorenicima bilo posle bekstva i kako stvari stoje, niko ne zna. Redakcija portala Telegraf.rs pokušala je da, više puta u proteklih šest meseci, dobije odgovor na pitanje da li su begunci uhvaćeni, kao i da li su negde objavljene njihove fotografije - ukoliko je potraga u toku, ali je ostala bez odgovora na sva pitanja.

Zatvor u Kruševcu nalazi se u centru grada i izgrađen je u prvoj polovini prošlog veka. Već neko vreme je u neuslovnom stanju. Iz tih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije preduzela aktivnosti za izmeštanje tog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnju novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode.

Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom Bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.