Kruševac za vikend domaćin državnog prvenstva u atletici

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 14:28

Kruševac za vikend domaćin državnog prvenstva u atletici

U subotu i nedelju Kruševac će biti domaćin atletskog prvenstva Srbije, na kojem će nastupiti preko 300 takmičara iz 55 klubova.

Aktuelna svetska i evropska prvakinja u skoku udalj Ivana Vuleta će na državnom prvenstvu nastupati u troskoku, dok će u skoku udalj titulu braniti Milica Gardašević, koja je ove godine ostvarila lični rekord (6,81 metar), preneo je danas Srpski atletski savez.

U trci na 100 metara učestvovaće izmedju ostalih najbrža sprinterka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u seniorskoj konkurenciji Milana Tirnanić i juniorska rekorderka Ivana Ilić.

Državni rekord Slobodana Brankovića u trci na 400 metata pokušaće da obori Boško Kijanović, dok će Aleksa Kijanović trčati na 100 metara.

Titulu u bacanju diska braniće Dragana Tomašević, koplje će bacati najbolja juniorka na svetskoj rang listi, Adriana Vilagoš, dok u skoku uvis nastupaju Angelina Topić i Zorana Rokavec.

Borbu za titulu u bacanju kugle vodiće Asmir Kolašinac i Armin Sinančević, a u muškom skoku udalj rivali će biti Strahinja Jovančević i Lazar Anić.

Prvenstvo Srbije održava se na Atletskom stadionu u Kruševcu, koji je izgradjen 2015. godine.

Prva atletska disciplina na programu je u subotu u 17.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ATLETSKI SPEKTAKL POD BAGDALOM: Kruševac za vikend domaćin državnog prvenstva u atletici

Izvor: Kurir, 24.Jun.2022, 06:56

U subotu i nedelju Kruševac će biti domaćin atletskog prvenstva Srbije, na kojem će nastupiti preko 300 takmičara iz 55 klubova.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.