Kruševac: Doček Nove godine uz Željka Samardžića i Hari Mara Hari

Izvor: Press, 06.Dec.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševac: Doček Nove godine uz Željka Samardžića i Hari Mara Hari

Na Trgu kosovskih junaka doček i po starom i po novom kalendaru. Opoziciji je slavlje neprimereno, a vlast kaže da sve plaćaju donatori
Uprkos ekonomskom posrnuću, u gradu na Rasini biće organizovani dočeci Nove godine i po starom i po novom kalendaru. Kako nam je potvrđeno u Gradskoj upravi, Kruševljane će 31. decembra zabavljati Hari Mata Hari, dok bi za Srpsku novu godinu trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da nastupa Željko Samardžić
- Obe proslave organizujemo uz pomoć donatora, a konačan spisak sponzora biće dostupan čim se zaokruži finansijska konstrukcija. U svakom slučaju, ni dinar neće biti izdvojen iz lokalnog budžeta - odgovorili su čelnici Kruševca na kritike opozicije, koja se ovde oglasila i povodom prvih, još nezvaničnih najava da će biti organizovanih slavlja na Trgu kosovskih junaka.

Opozicionari smatraju da proslave - sa dovođenjem megazvezda estrade - mogu da izazovu bes kod ljudi, čak iako je koncert poklon.

- U ovom trenutku nije primereno da bilo šta proslavljamo - smatra Miodrag Đidić, šef odborničke grupe "Zajedno za Srbiju". - Primerenije bi bilo da, u trenutku kada je privreda na izdisaju i ne zna se šta će biti sa preduzećima u restrukturiranju, te donacije usmerimo na ugrožene kategorije naših sugrađana.

Podsetimo, polemike o opravdanosti proslava po julijanskom i gregorijanskom kalendaru u Kruševcu se vode gotovo svakog decembra, pa su lokalne vlasti ranijih godina pribegavale anketiranju posetilaca gradskog sajta. Čarapanima se, uz to - u istom "paketu" - redovno nude bar dve zabave: jedna na Trgu, a druga po kuloarima, gde se živo prepričava koliko su koštale fešta i honorari za izabrane muzičare.

I Kruševljani su prethodne godine dočekivali u društvu Miroslava Ilića, Željka Joksimovića, Ace Lukasa, Ane Bekute, Ace Pejovića, Snežane Đurišić... Neretko, u gradu se "lome koplja" i oko toga zašto centralno mesto na proslavama imaju izvođači narodne muzike, odnosno rokeri negoduju zbog toga što se ne nudi alternativa...

- Pokušali smo da kontaktiramo s Gradskom upravom, kako bi ponudili mogućnost da nastupaju i rok sastavi. Nameravali smo da se oko honorara, repertoara i izbora sastava dogovorimo sa nadležnima, ali nam je, umesto povratne informacije, stigla vest da su već postignuti dogovori u vezi s izvođačima - kaže Ivan Pelaić iz Udruženja rok muzičara Kruševca.



Pogledaj vesti o: Kruševac,   Doček Nove Godine,   Nova godina,   Doček srpske nove godine,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.