Kako dopreti do vernika? Njima je autoritet samo Bog VIDEO

Izvor: B92, 23.Mar.2020, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako dopreti do vernika? "Njima je autoritet samo Bog" VIDEO

Tokom vikenda imali smo priliku da vidimo pune crkve u Kruševcu, a u Novom Sadu su vernici pričestili iz iste kašičice.

Srpski patrijarh Irinej pozvao je nedavno vernike da slušaju mere koje država donosi u sprečavanju širenja epidemije.

"I sprski patrijarh je izdao saopštenje sveštenicima da se ponašaju u skladu sa nalozima države, a nešto slično je objavio i beogradski nadbiskup monsinjor Stanislav Hočevar. Međutim, činjenica je da veliki broj vernika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednostavno smatra da jedina zaštita koju imaju jeste od Boga. Iako živimo u republici, sekularnom društvu za vernike vrhovnu vlast ima Bog i božja zaštita i to je zbog čega smo mogli da vidimo u Novom Sadu red vernika koji se pričešćuju", rekao je za TV Prva Draško Đenović, verski analitičar, te dodao:

"Oni veruju da je sila Božija ta koja će ih zaštititi od svakog virusa".

Kaže i da nije bilo slučajeva da se uvećao broj zaraženih od nekih drugih zaraznih bolesti koje su bile ranijih godina.

Na pitanje kako dopreti do vernika, on poručuje:

"Ne može se dopreti jer njima nije autoritet predsednik drzave, niti predsednik vlade, niti epidimeiolozi, nego Bog", rekao je Đenović.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.