Humanitarni tiket u podne: Nenad Sakić tipuje za kruševački Dom za nezbrinutu decu Jefimija

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni tiket u podne: Nenad Sakić tipuje za kruševački Dom za nezbrinutu decu Jefimija

Bundesligaški “kec” na Šalke, prava je mera tipovanja za poznatog fudbalskog trenera

Nedelja je poslednji radni dan u ovoj sedmici za društveno odgovornu akciju kompanije Mozzart “Humanitarni tiket u podne”. Pre nego što našem današnjem plemenitom kladiocu Nenadu Sakiću damo priliku da sastavi humanitarni listić da se podsetimo da su se našoj dobrotvornoj akciji tokom ove sedmice priključili Jelica Brestovac, Bojan Janić, Aca Ilić, Bora Čorba po >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drugi put,  Nikola Đurđić,  Aleksa Brđović i danas Nenad Sakić.

Nenada je podržala  sestra i glumica Ana Sakić koja je nešto ranije bila učesnik MOZZARTOVE plemenite akcije.

Na početku da se podsetimo društveno odgovornog poslovanja kompanije MOZZART.

Pomogli smo mnogim mladim naučnicima, studentima, ali i mnogima drugima kojima je pomoć bila neophodna. Srbija je ove godine po prvi put imala predstavnike na prestižnom međunarodnom turniru mladih fizičara u Singapuru, a odlazak na put mladih naučnika omogućila je, između ostalih, i kompanija Mozzart. Svakog meseca izdvajamo značajna sredstva za neprofitne sportske organizacije, mala sportska udruženja i neafirmisane pojedince, te je nedavno mladom karatisti Lazaru Jojiću, kome je u četvrtom razredu osnovne škole otkrivena Kronova bolest, donirana sportska oprema koju je nosio na Svetskom prvenstvu u Klužu. Osim toga, KLS, ABA liga, KK Železničar i Paraolimpijski komitet Srbije nalaze se na listi partnera naše kompanije. Na godišnjem nivou Mozzart podržava rad fondacija „Podrži život“ i „Budi human“, a kroz akciju „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“ na više od 50 adresa stiglo je skoro pet miliona dinara donacija, čime je pomognut rad mnogih organizacija. Osim primarnog cilja i pružanja pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, kompanija Mozzart je zajedno sa poznatim ličnostima učinila dodatno vidljivim rad velikog broja organizacija, institucija i fondacija.

Prethodnih godina, kroz saradnje s Fondacijom B92 i Blic fondacijom i kroz nabavku inkubatora i aparata za skrining sluha kod beba, kompanija Mozzart uticala je na stvaranje boljih uslova za razvoj najmlađih. Najpoznatiji i najmasovniji društveno odgovorni projekat kompanije Mozzart svakako je akcija „Sto terena za jednu igru“, čiji je cilj razvoj sporta u Srbiji

sklanjanja dece sa ulice. Do sada je više od 50 gradova i opština širom zemlje dobilo obnovljena košarkaška igrališta, a time i nova mesta za druženja i okupljanja. Ovoj akciji pridružile su se i podržale je mnoge naše i svetske košarkaške legende: Svetislav Pešić, Dejana Bodiroga, Dragan Kićanović, Dejan Tomašević, Boban Marjanović, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Darko Miličić... Tereni na kojima će stasavati neki novi šampioni nose upravo imena ovih proslavljenih asova. Mnogo bolji uslovi, specijalna profesionalna podloga, kliritne table i zglobni obručevi donose duh veliki sportskih hala na otvorene terene širom naše zemlje. Sa ponosom možemo da kažemo da je u prethodnih godinu i po dana, od prvog obnovljenog terena do danas, u proseku na svakih deset dana nicao po jedan novi košarkaški teren, ukupno ih je 56! Pored obnove košarkaških terena, kompanija Mozzart sport osnažuje sportski duh i donacijama sportske opreme raznim klubovima širom zemlje kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“. Mozzart opremu trenutno nosi više od 50 fudbalskih, košarkaških, rukometnih i odbojkaških klubova nižeg ranga. Među njima su i buduće reprezentativke Srbije u sve popularnijem futsalu, kadetkinje Vojne akademije. Pred početak studentske lige Beogradskog univerziteta, kompanija Mozzart je u okviru društveno odgovorne akcije “Novi dresovi za nove šampione”, obradovala i rukometni tim sportskog društva Električar sa dve nove garniture dresova.

Kompanija Mozzart nastavlja da pomaže i lokalne zajednice (u planu je velika akcija donacije televizora u saradnji sa ministarstvima prosvete i zdravlja), zatim mlade talente Grada Beograda u organizaciji istoimene fondacije, a u planu je i još mnogo drugih projekata koji će u narednom periodu biti fokus Sektora korporativnih komunikacija. Obradovaćemo još mnogo klubova iz nižih rangova takmičenja novim dresovima, obnovićemo još košarkaških terena i nastojaćemo da pomognemo što većem broju i pojedinaca i organizacija kako bismo zajedno učinili svet oko nas boljim.

Nastavljamo sa akcijama o kojima smo govorili. Novost je donacija 1.500 televizora s naših uplatno-isplatnih mesta koje ćemo rasporediti u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kraja, dakle, nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije.

Par rečenica o rezultatima našeg današnjeg poznatog gosta Nenada Sakića.

Nenad je fudbalsku karijeru započeo i završio u Napretku za koji je odigrao 114 utakmica. U međuvremenu je igrao za Crvenu zvezdu, italijanske klubove Leće i Sampdoriju. Za reprezentaciju Jugoslavije pouzdani defanzivac odigrao je šest utakmica.

Trenersku karijeru Sakić je započeo u Napretku u sezoni 2008/2009 a potom je preuzeo kadetsku reprezentaciju Srbije. Poslednjih pet godina bio je pomoćnik Siniši Mihajloviću u reprezentaciji Srbije, Sampdoriji i Milanu.

ODIGRAJ NENADOV TIKET

Vreme je da Nenad sastavi Humanitarni tiket koji započinje mečom Serije B, između SALENTARINA i KREMONENZEA. Vodila ga je jasna, statističko-kladilačka logika, po kojoj obe ekipe u poslednje vreme na skoro svakoj utakmici daju, ali i primaju golove.

“Neka se nastavi niz iz minulih mečeva! Odigraću GG tip, u nadi da će napadači biti ubojiti, a odbrambene linije popustiti makar po jednom”.

Sledeća utakmica dolazi sa terena Bundeslige! Nenad je kratko i jasno rekao ŠALKE – HAMBURGER, razmišljajući kao i pri prvom paru praktično, jer Šalke je u dobroj formi, bez izgubljene utakmice u proteklih pet kola. Hamburger sa druge strane grca u problemima, s obzirom da je u proteklom periodu, odnosno na pet poslednjih utakmica uspeo da savlada jedino Štutgart sa 3:1.

“Mislim da su male šanse da Šalke omane, što mi ostavlja izglednu priliku za prolazak tiketa sa tipovanjem na KI 1”

Sakić se kao fudbaler afirmisao u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio titulu prvaka države i tri trofeja Kupa Jugoslavije. Dobrotvorni tiket nastavljamo utakmicom TORINO – KJEVO. Bikovi iz Pijemonta vezali su nekoliko loših mečeva zahvaljujući kojima polako padaju na sredinu tabele. Ali na sreću po njih, ni Kijevo se ne može pohvaliti ništa boljim rezultatima, pa će možda prednost domaćeg terena biti ključna u ovom duelu.

,,Deluje mi da će domaćin pobediti, zato se opredeljujem za 1&3+“.

Naš današnji gost je internacionalnu karijeru gradio u Italiji, pa otud ljubav prema fudbalu ove zemlje, što je i vidljivo na ovom dobrotvornom tiketu. Nastupao je za Leće i Sampdoriju. Sledeća na redu utakmica na današnjem humanitarnom tiketu jeste meč INTER – ATALANTA. U prethodnih pet odigranih mečeva ova dva tima Inter se može pohvaliti sa većim brojem pobeda, i to sa prilično više postignutih golova. Doduše, i Atalanta je znala da iznenadi Neroazure, ali samo na domaćem terenu.

,,Nema dvoumljenja, igram 1“.

Nenad Sakić je nastupao i za reprezentaciju Jugoslavije, i to šest puta. Zanimljiv je podatak da je karijeru završio u gradu u kome je rođen, i to u ekipi Napretka. Sada se usredsređujemo na meč UDINEZE – KALJARI. Ovo će biti sudar dve ekipe iz donjeg dela tabele koje imaju isti broj bodova, jedino što se čini da je domaćin u nešto boljoj formi, jer je vezao dva trijumfa. Opet, u nekoliko prethodnih okršaja Kaljari je češće izlazio kao pobednik.

,,Ovde se odlučujem da igam GG3+“.

Gost ovog dobrotvornog tiketa danas se bavi trenerskim pozivom. Bio je pomoćnik Siniši Mihajloviću u reprezentaciji Srbije, kao i u ekipama Sampdorije i Milana. Vodio je i Napredak, kome je jedno vreme bio i direktor. Plemeniti tiket završavamo mečom KROTONE – ĐENOVA. Kako sada stvari stoje, domaćin se zahvaljujući tome što je vezao dve pobede odlepio od zone ispadanja, tako da sada može lakše da diše. Međutim, to se ne može reći i za Đenovu. U dosadašnjem delu prvenstva osvojili su samo šest bodova, i svaki sledeći meč za njih je veoma bitan, ako žele da ostanu u Seriji A.

,,Ovaj meč je bitan za obe ekipe, zato igram X“, zaključio je plemeniti listić Nenad Sakić koji je tipovao  za Dom za nezbrinutu decu ,,Jefimija“ iz Kruševca.

Bitna informacija…

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Nenada Sakića dobitak će biti doniran i za Zavod za žensku djecu i omladinu, Višegrad, u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

* Kvote prikazane u rubrici bile su dostupne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

Piše: Đurđe Mečanin

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.