Kroz plafon Kruševačkog zatvora: Ni tad ni sad - ni traga, ni glasa za njima VIDEO

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 17:56

Kroz plafon Kruševačkog zatvora: Ni tad ni sad - ni traga, ni glasa za njima VIDEO

Pritvorenici koji su pobegli iz Okružnog zatvora u Kruševcu 24. aprila još uvek nisu pronađeni.

Policija i dalje intenzivno traga za S. S. (41) iz Brusa i S. D. (37) iz Kruševca koji su u zatvoru bili zbog droge.

Pritvorenici su pobegli tako što su napravili otvor u plafonu u toaletu i kroz njega pobegli iz prostorija zatvora.

"Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kruševcu nakon ustanovljenih propusta za koje se sumnja da su doveli do bekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine", rečeno je iz Uprave nakon što su pritvorenici pobegli, prenose mediji.

Tada je najavljeno i da će protiv zaposlenih biti pokrenut i disciplinski postupak koji treba da utvrdi njihovu odgovornost za propuste u radu. Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu.

Zatvor u Kruševcu nalazi se u centru grada i izgrađen je u prvoj polovini prošlog veka. Već neko vreme je u neuslovnom stanju.

Iz ovih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije preduzela aktivnosti na izmeštanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 zatvorenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.