Dečak koji je ostao bez roditelja ide u hraniteljsku porodicu

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak koji je ostao bez roditelja ide u hraniteljsku porodicu

Bračni par Anđelković, čija su beživotna tela pronađena u bunaru prošle srede, sahranjen je na groblju u Poljni. Pod kojim okolnostima su stradali, utvrdiće istraga. Njihov četvorogodišnji sin, koji je u porodičnoj kući sam proveo četiri dana, oporavlja se u kruševačkoj bolnici i sva je prilika, biće uskoro zbrinut.
Dečak, koji će krajem februara napuniti četiri godine, uplašen, uplakan, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vidno rashlađen i sa promrzlinama prvog stepena donjih ekstremiteta, primljen je na odeljenje Pedijatrije u sredu, u jutarnjim satima.

Doktorka Rozana Filipović kaže da je sprovedena široka dijagnostička obrada računajući i psihološku procenu, konsultativni pregledi, laboratorijska obrada i sve vreme su u kontaktu sa nadležnim Centrom za socijalni rad.
"Kako čujemo priprema se hraniteljska porodica za prijem pacijenta nakon otpusta sa našeg odeljenja. Što se tiče njegovog sada zdravstvenog stanja ono je zadovoljavajuće, nije ugroženo ni u jednom pogledu, lečenje se privodi kraju i očekujemo da on uskoro bude dobro", navodi Filipovićeva.
Dete je u kući bez grejanja i hrane, prepušteno samo sebi provelo četiri noći. Imao je sreće u nesreći koja je zadesila porodicu da se ne povredi i prođe bez većih zdravstvenih problema. O njegovoj daljoj sudbini odlučiće nadležne institucije.
"Sprema se zbrinjavanje tog deteta nakon napuštanja pedijatrije. Sva briga je sada u rukama Centra za socijalni rad i dete će biti adekvatno zbrinuto", naveo je direktor Centra za socijalni rad Trstenik Dragojlo Minić.
Stručna služba trsteničkog Centra za socijalni rad, koji je po Zakonu neposredni organ starateljstva, razgovarala je sa srodnicima o njihovoj eventualnoj spremnosti i mogućnostima da brinu o detetu.
Nadležni procenjuju da je za dečaka najbolje da se po izlasku iz bolnice smesti u hraniteljsku porodicu koja je prošla obuku i koja će se najbolje starati o njemu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.