Izvor: TangoSix.rs, 27.Jun.2022, 07:00

Avion koji juče nije pao na Beograd: Šta znaju civili šta je kargo kompanija koja posluje jeftino sa starim avionima čiji motori dime

Juče se u Beogradu, negde odmah nakon otvaranja novog aerodroma u Kruševcu, dogodilo bizarno dešavanje koje je alarmiralo srpski civilno-vojni sistem za traganje i spasavanje za civilnim vazduhoplovima samo zato što u avio-industriji i dalje postoje kompanije koje posluju jeftinije.
Koristeći prilično stare avione koji prilično dime.
Naime, nekoliko beogradskih medija (ali i autor ovog teksta) dobilo je dojave o „avionu koji se dimi“ negde oko 14 časova. Neke od dojava su, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << laički, u pravcu zaključivanja išle i do toga da je letelica (budući da vuče dim iza sebe) u problemu, pa i da se srušila.
Kako Tango Six saznaje, Spasilačko-koordinacioni centar DCV-a je nakon više prijava izvršio proveru svih civilnih i vojnih službi za prijave o eventualnom stvarnom padu letelice i čak stavio deklarisane vazduhoplovne snage za pretragu i spasavanje u pripravnost za hitno reagovanje.
Ispostavilo se da je u pitanju bio odlazni let ukrajinske avio-kompanije Motor Sič koja, kao i svaki poslovni entitet koji želi da nešto i zaradi u avio-biznisu, koristi izuzetno stare (u ovom slučaju kargo) avione koji su prvi put poleteli kasnih 50-tih godina i koji posledično koriste motore koji, je li, dime.
Tako je puna snaga motora na poletanju, uz specifične atmosferske uslove, stvorila efekat koji je paničnije beogradsko građanstvo izjednačilo sa istovremenim pogocima (avio)topovskih granata u oba krila aviona koji i dalje ima zastakljeni nos za navigatora i repno-mitraljesku poziciju.

The post Avion koji juče nije pao na Beograd: Šta znaju civili šta je kargo kompanija koja posluje jeftino sa starim avionima čiji motori dime appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.