AKTUELNO: U Srbiji nagli pad zaraženih - 163, umrlo još pet osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2020, 06:28

AKTUELNO: U Srbiji nagli pad zaraženih - 163, umrlo još pet osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata od 6.819 testiranih osoba, 163 bilo pozitivno na korona virus, što znači da je pozitivno samo 2,4 odsto testiranih osoba. To je najmanji broj zaraženih još od 25. juna. Prethodnog dana u Srbiji je potvrđeno 236 slučajeva korona virusa. Do sada su na COVID- 19 testirane ukupno 754.143 osobe, od kojih su 28.262 bile pozitivne, objavljeno je na sajtu covid19.rs . Od korona virusa preminulo je još pet osoba, a ukupan broj preminulih od početka pandemije je 646. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hospitalizovano je 2.873 pacijenta, a na respiratorima je 107. Procenat smrtnosti je 2,29.

20.58 - U Vojvodini od koronavirusa obolelo 3.584, u Novom Sadu 1461

U Vojvodini je od koronavirusa obolelo 3.584 osoba, a najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 1461, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. Epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuju "kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja".

16.28 - Pada broj zaraženih u Podunavskom i Braničevskom okrugu

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Podunavskom okrugu potvrđeno je osam novozaražneih, dok je u Braničevskom okrugu broj pozitivnih na virus korona veći za dvoje.

16.01 - U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 229 korisnika, 90 zaposlenih

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID- 19 kod 229 korisnika i 90 zaposlenih, saopštava ministarstvo rada.

15.55 - U Mačvanskom okrugu devet novozaraženih, jedna osoba umrla

U Mačvanskom okrugu registrovano je još devet novozaraženih - u Šapcu jedna osoba, šest u Loznici i dve u Krupnju.

U šabačkoj bolnici u toku vikenda preminula je jedna osoba.

Na lečenju su 144 pacijenta. U poslednja 24 sata 13 je pušteno iz bolnice, a četiri su primljene u tu ustanovu. Pet pacijenata je na respiratorima, prenosi RTS.

15.53  - Hospitalizovana 44 pacijenta u Kraljevu, jedan preminuo

Prema poslednjem izveštaju, u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu hospitalizovana su 44 pacijenta, a jedan je preminuo.

15.10 - U Šumadiji 10 novoobolelih od korona virusa

U Šumadijskom okrugu registrovano je 10 novoobolelih od korona virusa.

Na osnovu obrađenih 128 uzoraka, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod šest osoba iz Kragujevca, tri iz Knića i jedne iz Aranđelovca.

14.37 - U somborskoj bolnici 11 pacijenata, tokom vikenda nije bilo prijema

Tokom proteklog vikenda nije bilo prijema pacijenata u respiratornu ambulantu kovid odeljenja u somborskoj Opštoj bolnici. A od početka jula pa do sada, na kućno lečenje i u samoizolaciju otpušteno je 80 pacijenata. U kovid odeljenju somborske Opšte bolnice trenutno je jedanaest pacijenata, a jedan pacijent je na respiratoru.

14.32 - Novi Pazar: Na lečenju 23 pacijenta

Prema poslednjim podacima, u Novom Pazaru trenutno su na lečenju 23 pacijenta.

14.06 - Zlatiborskom okrugu još šest novoobolelih od korone

U Zlatiborskom okrugu potvrđeno je šest novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19.

Dva novoobolela su iz Užica, a po jedan novooboleli registrovan je u Arilju, Kosjeriću, Prijepolju, Sjenici.

Od početka epidemije do danas, u Zlatiborskom okrugu je potvrđeno 2.365 slučajeva infekcije virusom COVID-19.

11.32 - Kruševac: Počela gradnja kovid bolnice, kapacitet 500 mesta

U kasarni "Rasina" u Kruševcu danas je počela gradnja kovid bolnice, kapaciteta 500 ležajeva, koja će znatno olakšati borbu protiv korona virusa na zimu, a biće izgrađena do 15. decembra.

Premijerka Ana Brnabić je poručila da se bolnica gradi za eventualni drugi talas kovida u Srbiji, koji se očekuje na jesen i zimu.

11.30 - Užice: Manji broj obolelih,dolaze sa lakšim kliničkim slikama

U Opštoj bolnici u Užicu smanjen je broj pacijenata koji dolaze u ambulante na prve preglede, kao i broj pacijenata koje se primaju na bolničko lečenje, a kako je za Tanjug kazala direktorka te zdravstvene ustanove Jelena Raković Radivojević, i kliničke slike pacijenata su lakše nego u prethodnom periodu, odnosno na period od pre sedam ili 10 dana.

Trenutno je u Opštoj bolnici Užice na kovid odeljenjima hospitalizovano 158 pacijenata pozitivnih, 17 pacijenata se nalazi na intenzivnoj nezi, a od toga je osam pacijenata na respiratoru.

09.55 - Vranje: Hospitalizovano 82, kod 33 potvrđen virus korona

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, ukupan broj hospitalizovanih u Zdravstvenom centru Vranje iznosi 82, od čega je kod 33 laboratorisjki potvrđen virus korona, a ostali su suspektni slučajevi.

Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih mesta je 133. Na kiseoniku je 14 pacijenata, a na kućno lečenje otpušteno je pet pacijenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.