Vučić: Voleo bih da uvedemo policijski čas u celoj Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jul.2020, 19:51

Vučić: Voleo bih da uvedemo policijski čas u celoj Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je zabranu kretanja ovog vikenda, ali nije precizirao da li će to važiti za Beograd ili za celu Srbiju. On, ipak, kaže, da bi voleo da policijski čas bude uveden u celoj Srbiji, ali ne zna da li će ga poslušati Krizni štab.

U obraćanju koje je trajalo više od sat vremena, prekidanog Vučićevim hvatanjem za glavu, dramskim pauzama i pitanjima predstavnika tabloida o Đilasu i Hrvatima, predsednik Aleksandar Vučić govorio je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << o raznim temama, od korone, preko Kosova do toga da će izgraditi “čudesne bolnice” u Batajnici i Kruševcu, za obolele iz južne i centralne Srbije.

Na samom početku obraćanja govorio je da je situacija alarmantna i da se zato uvodi policijski čas tokom vikenda, kao i zabrana okupljanja više od 5 ljudi. Dodao je da će biti obezbeđena šetnja majkama sa decom, penzionerima i ljudima sa kućnim ljubimcima.

Ipak, nije precizirao za koga zabrana važi - za Beograd kao jedno od žarišta ili za celu Srbiju.

Tek sat vremena kasnije objasnio je da je to predlog koji zavisi od brojki zaraženih narednih dana i da će odluku doneti Krizni štab.

Lično bih voleo da to važi za celu Srbiju, ali ne znam da li će me poslušati Krizni štab - rekao je Vučić.

Za predizborno relaksiranje mera koje mnogi vide kao razlog skoka zaraženih i umrlih, Vučić je optužio političke protivnike i građane koji su lupali u šerpe i, kako kaže, tražili relaksiranje mera.

Građanima Srbije ostaje neizvesnost da li će biti zatvoreni tokom vikenda kako Vučić želi ili će Krizni štab doneti drugačiju odluku.

Podsetimo, danas je zvanično preminulih od kovida najviše u jednom danu - 13.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.