Suprug dostavio krivičnu prijavu tužilaštvu, najavljen protest za istinu o Tamari

Izvor: Večernje novosti, 23.Avg.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suprug dostavio krivičnu prijavu tužilaštvu, najavljen protest za istinu o Tamari

Pokrenuta je i inicijativa za donošenje tzv. Tamarinog zakona, koji bi se odnosio na human i savestan tretman trudnica i porodilja KRIVIČNA prijava Lazara Milića protiv Opšte bolnice Kruševac dostavljena je Osnovnom javnom tužilaštvu, saznaju "Novosti". Zbog smrti Milićeve supruge, trudnice Tamare Milić (23), koja je preminula 1. avgusta u KC Niš, za petak, 23. avgust u 17 sati najavljen je i protest. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - Tužilaštvu je dostavljena krivična prijava Lazara Milića zbog krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći - navodi, za "Novosti", Saša Avramović, zamenik javnog tužioca, dodajući da je i zatraženo podnošenje zahteva za izdavanje rešenja o oslobađanju dužnosti čuvanja podataka, koji se odnose na lečenje sada pokojne pacijentkinje, te da je 13. avgusta rešenje Osnovnog suda dostavljeno kruševačkoj policiji. - Nakon dostavljanja izveštaja PU Kruševac, uslediće dalji koraci tužilaštva u pravcu provere navoda podnete krivične prijave. Pročitajte još - POSLE TRAGIČNE SMRTI TRUDNICE IZ KRUŠEVCA: Fejsbuk grupa „Pravda za Tamaru Milić“ za dva dana okupila više od 1.700 ljudi U Ministarstvu zdravlja iznose, za "Novosti", da je o okolnostima lečenja izvršen inspekcijski nadzor i pribavljen izveštaj o unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada kruševačke bolnice. - Nakon toga postupajući inspektor priprema zahtev za organizovanje vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada -kažu u Ministarstvu. Iz rukovodstva bolnice nije odgovoreno "Novostima" šta je pokazala kontrola. Do porodice preminule Tamare još nisu stigli rezultati obdukcije. U međuvremenu, fejsbuk-grupa "Pravda za Tamaru Milić", oformljena pre dve nedelje kako bi se, prema rečima administratora saznala istina o propustu u bolnici, okupila je više od 7.000 članova. Pokrenuta je i inicijativa za donošenje tzv. Tamarinog zakona, koji bi se odnosio na human i savestan tretman trudnica i porodilja. Pročitajte još - TUGA U NIŠU: Porodilja i beba umrle od sepse, lekari se 10 dana borili za njihov život PREMINULA U SEDMOM MESECU TRUDNOĆE KRUŠEVLjANKA Tamara Milić preminula je 1. avgusta u sedmom mesecu trudnoće, izgubivši i bebu. Iz KC Niš je saopšteno da je primljena sa već razvijenom sepsom, poremećajem disanja. Uprkos naporima lekara, posle 10 dana borbe je preminula.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG SMRTI TRUDNICE Preminula u sedmom mesecu trudnoće u bolnici, najavljen i protest

Izvor: Blic, 23.Avg.2019

Krivična prijava Lazara Milića protiv Opšte bolnice Kruševac dostavljena je Osnovnom javnom tužilaštvu, pišu "Novosti". Zbog smrti Milićeve supruge, trudnice Tamare Milić (23), koja je preminula 1. avgusta u KC Niš, za petak, 23. avgust u 17 sati najavljen je i protest.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.