Sud smanjio kaznu jednom napadaču na Borka Stefanovića, dvojici potvrdio kazne

Izvor: Beta, 16.Jun.2021, 15:53

Sud smanjio kaznu jednom napadaču na Borka Stefanovića, dvojici potvrdio kazne

Viši sud u Kruševcu smanjio je danas za tri meseca jedinstvenu kaznu zatvora jednom od napadača na opozicionog lidera Borka Stefanovića, dok je drugoj dvojici potvrdio prvobitnu presudu na tri i po godina zatvora za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.Marko Živković i Danijel Gmijović, osudjeni su, kao i u prethodnom postupku, na po tri i po godine zatvora, dok je Miloš Šaponjić dobio jedinstvenu kaznu od tri godine i devet meseci zatvora za dva krivična dela, što je za tri meseca manje u odnosu na prethodnu presudu.Postupak se vodi zbog dogadjaja s kraja 2018. godine kada su u Kruševcu povredjeni lider tadašnje Levice Srbije Borko Stefanović i njegov stranački kolega Boban Jovanović, te policajac Dejan Palibrk.Takvu presudu danas je donelo Veće kruševačkog Višeg suda kojim je predsedavao sudija Dragan Zdravković, u ponovljenom postupku, nakon što je Apelacioni sud iz Kragujevca poništio prvostepenu presudu iz septembra prošle godine, prema kojoj su Živković i Gmijović imali istu kaznu, a Šaponjić je imao kaznu od četiri godine zatvora.Do promene u kazni za Šaponjića je došlo nakon što je posle poništavanja presude javni tužilac, sledeći sugestiju Apelacionog suda, izmenio deo optužnice koja se odnosi na napad na službeno lice, ...
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud smanjio kaznu jednom napadaču na Borka Stefanovića, dvojici potvrdio kazne

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2021

Viši sud u Kruševcu smanjio je danas za tri meseca jedinstvenu kaznu zatvora jednom od napadača na opozicionog lidera Borka Stefanovića, dok je drugoj dvojici potvrdio prvobitnu presudu na tri i po godina zatvora za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.