Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2020, 22:08

Spektakl u Kruševcu! Maslać boskovao, Kinez Hao na debiju spasao Radnički sa desetoricom (VIDEO)

Ipak, Kup je Nišlijama sada jedina šansa da se domognu Evrope

Sumnjivi rezultati, loši tereni, malo publike, još manje para. Manje ili više tačni argumenti koje će izneti nemali broj ljubitelja fudbala koji tu ljubav baš i ne dele prema Superligi Srbije. Ali ako je u celoj ovoj krizi sa pandemijom korona virusa bilo bar nečeg korisnog što se tiče sporta to je onda baš odluka TV Arene Sport da prenosi sve utakmice srpskog prvenstva i podseti nas koliko u stvari domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbal ume da bude zanimljiv. U sudaru Napretka i Radničkog u Kruševcu bilo je svega, uprkos užasnom, vodom natopljenom terenu zbog čega je na trenutke izgledalo kao da se igra na sunđeru. Videli smo i jedan bokserski nokaut, jedan sjajan gol, nekoliko izuzetnih šansi i na kraju spas Nišlija u trećem minutu sudijske nadoknade kada je Kinez Runze Hao na debiju u timu Radničkog pogodio za konačnih 1:1.

Taj bod teško da će Radničkom pomoći u trci za mestom u Ligi Evrope, štaviše, ako TSC sutra savlada Javor Nišlije će i definitivno morati da svu energiju usmere na Kup. Tamo neće biti Topolskog sportskog kluba, ali tamo su pored pored Čukaričkog i Vojvodine i večiti beogradski rivali Crvena zvezda i Partizan, a da budemo sasvim iskreni: ne deluje da ovaj Radnički ima toliko snage da se njima suprotstavi.

Međutim, da ima srce – ima. Jer za ovo što su večeras izveli Nišlije zaslužuju sve pohvale. Ne toliko zbog kvaliteta igre, nije ona ni mogla da bude toliko kvalitetna po očajnom terenu, koliko zbog toga što se nisu dvoumili kada je trebalo uskočiti u to blato i porvati se za pobedu čaik i sa igračem manje.

Radnički je naime bio nešto konkretniji tim u prvih 45 minuta i da ne bi opreznog golmana Napretka Marka Kordića, koji je dva puta izletao sa gol linije da van šesnaesterca u poslednjim trenucima seče akcije gostiju, možda bi Nišlije i prve stigle do gola.

Tu nemogućnost da razviju igru kompenzovali su igrači oba tima izuzetnom borbenošću, problem za tim Radoslava Bataka je bio taj što se Mario Maslać previše uživeo u tu ulogu. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena rvao se sa Milošem Milovanovićem oko pozicije u kaznenom prostoru Napretka kod prekida za Radnički, jeste tu bilo obostranog povlačenja, ali je Maslać definitivno preterao kada je pesnicom bacio Milovanovića u nokaut. Sudija Miloš Milanović bio je dobro postavljen i to je bilo opravdano direktno isključenje.

Napredak je nanjušio slabost i u nastavku krenuo po prvu pobedu još od decembra prošle godine. Golman Radničkog Borivoje Ristić je bio na mukama čim je krenulo drugo poluvreme. Prvo je na liniji zaustavio pokušaj Miloša Ožegovića sa pet metara, potom i topovski udarac Nenada Gavrića sa 25.

Ništa ipak nije mogao u 64. minutu kada su posle centaršuta sa desne strane – odatle su često pretili domaći, posebno Nikola Aksentijević, ume taj da savije kiflu - gosti ostavili Gavrića samog na suprotnoj stativi. Spretno se snašao bivši igrač Crvene zvezde i volejom konačno matirao Ristića.

Delovalo je da je Radnički konačno slomljen, isrcrpljen, pobeđen.

Avaj... Da u gostima ima još krvi nagovestio je odličan pas Dušana Pantelića preko kompletne odbrane Napretka, ali Nikoli Stevanoviću je trebalo previše vremena da se namesti i domaći su stigli da se isprave. I taman kad smo konačno pomislili da je sad definitivno gotovo Stevanović se iskupio.

Ni iz čega Radnički stiže do izjednačenjja. Naizgled bezopasna situacija, nisu se razumeli Milovanović i Kordić, ovaj prvi se gradio umesto da u tom trećem minutu nadoknade ispuca loptu pod nebo. Stevanović se iskupio za prethodno oklevanje, nekako pročačkao loptu iz Milovanoćevih nogu, na pravom mestu bio je Runze Hao, Kinez koji je samo 23 minuta ranije prvi put istrčao na teren u dresu Radničkog. I odmah spasonosni gol, pamtiće ovaj meč Hao, uostalom, njemu kao defanzivcu golovi baš i nisu svakodnevica.

Na kraju dakle 1:1, nit je Napredak prekinuo dug post bez pobede, nit je Radnički zadržao korak za timovima koji bi u Evropu. Pa ipak, ne možemo da se otmemo utisku da smo gledali možda možda ne toliko kvalitetan, ali superuzbudljiv meč kojih se ne bi postidele ni mnogo bogatije lige.

A sa ovako borbenim pristupom, ko zna, možda Radnički nokautira još nekog i u Kupu? Ne pesnicom naravno.

NAPREDAK – RADNIČKI 1:1 (0:0)

/Gavrić 64 – Hao 93/

Stadion: Mladosti

Sudija: Miloš Milanović

Napredak (4-3-3): Kordić – Aksentijević, Pajović,  Milovanović, Đukić, - Eskić, Ožegović, Mijić (od 85’ Mrkić) – Markoski (od 46’ Đorić), Bjeloš, Gavrić (od 92’ Aleksić).

Radnički (4-2-3-1): Ristić – Todorovski, Stevanović, Maslać, Letić – Pantelić, Pejović (od 81’ Stojanović) – Knežević, Subotić (od 70’ Hao), Mitrović (od 46’ Miloradović) – Mihajlović (70’ Bjeličić).

SUPERLIGA, 27. KOLO

Petak

Inđija - Spartak 1:2 (1:1)

/Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:0)

/Bojić 13 - Tedić 76p/

Rad – Crvena zvezda 0:5 (0:3)

/Ivanić 24p, Babić 30, Vukanović 36, 82, Degenek 57/

Subota

Radnik - Proleter 1:1 (0:1)

/Stamenković 77 - Babić 42pen/

Partizan - Mladost Lučani 4:1 (2:1)

/Marković 12, Asano 19, Sadik 62, Stevanović 70 - Odita 23/

Napredak - Radnički 1:1 (0:0)

/Gavrić 64 - Hao 90+4/

Nedelja

17.00: (1,30) TSC (5,20) Javor Matis (11,0)

19.30: (2,70) Mačva (2,95) Voždovac (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.