Nemački div stiže i otvara 2.500 radnih mesta

Izvor: B92, 13.Jun.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački div stiže i otvara 2.500 radnih mesta

Beograd -- Nemačka kompanija Kromberg i Šubert otvoriće u četvrtak u Kruševcu fabriku za proizvodnju kablova za auto-industriju

U njoj će kad bude radila u punom kapacitetu, do 2022. godine, biti zaposleno 2.500 ljudi.

Predstavnici te kompanije, Vlade Srbije i Grada Kruševca potpisali su u oktobru 2016. sporazum o toj investiciji čija je vrednost oko 29 miliona evra.

Vlada je Krombergu i Šubertu dala podsticaje za otvaranje fabrike od 9,5 miliona evra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Grad Kruševac je ustupio 6,2 hektara zemljišta i obezbedio infastrukturne priključke.

U pogonu nemačke kompanije u Kruševcu trenutno radi oko 600 ljudi, dok je do kraja godine planirano da se uposli još 200.

Kromberg i Šubert je porodična kompanija za proizvodnju automobilskih komponenata, vodeći je globalni dobavljač žičnih sistema, kablova i proizvoda tehnologije brizganja. Zapošljava oko 38.000 ljudi na više od 30 lokacija u svetu.

Otvaranju fabrike u Kruševcu prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik kompanije Kromberg i Šubert Hans-Oto Kromberg, ambasador Nemačke Aksel Ditman i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVETSKI DIV stiže u Srbiju: Nemačka kompanija otvara 2.500 novih radnih mesta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2018

Lepe vesti za naše radnike..Nemačka kompanija Kromberg i Šubert otvoriće u četvrtak u Kruševcu fabriku za proizvodnju kablova za auto-industriju. U njoj će kad bude radila u punom kapacitetu, do 2022. godine, biti zaposleno 2.500 ljudi...Pročitajte i:..Predstavnici te kompanije, Vlade Srbije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.