Nema para za SOS telefon u 2012.

Izvor: TvojPortal.com, 15.Jan.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema para za SOS telefon u 2012.

Izvor:Rasina.net  Kruševac  Poslednjeg dana prošle godine u Kruševcu su prestali sa radom SOS telefon i Pravno savetovalište, kažu u Udruženju žena „Peščanik“ iz tog grada.


S druge strane, u usvojenom budžetu za 2012. godinu planirano je milion dinara za takve namene, ali „Peščanik“ navodi da nema zvanična saznanja u vezi sa nastavkom projekta u ovoj godini. Projekat je proizišao iz >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Strategije za razvoj socijalne politike Kruševca, 2007. godine.
Gradonačelnik obavešten
Vrednost projekta u prvoj godini bila je 2.640.000 dinara. Sredstva su obezbedili Ministarstvo rada i socijalne politike i Grad Kruševac. Projekat je obuhvatao edukaciju za pružanje pomoći ženama u situaciji nasilja, sprovedenu u saradnji sa Autonomnim ženskim centrom Beograd, događaje radi povećanja vidljivosti nasilja prema ženama, osnivanje i rad SOS telefona i Pravnog savetovališta.
- Više puta smo kontaktirale gradonačelnika u vezi sa plaćanjem treće ugovorene rate, kao i u vezi nastavka finansiranja projekta, a s obzirom na to da odgovor nismo dobile, prinuđene smo da obustavimo rad SOS telefona i Pravnog savetovališta – kaže  Slavica Stanojlović, koordinatorka SOS telefona.
Planiran milion dinara
SOS telefon i Pravno savetovalište funkcionisali su u okviru projekta „Prevencija i zaštita od partnerskog nasilja i nasilja u porodici“, koji je od septembra 2008. realizovalo Udruženje žena „Peščanik“. Od septembra do kraja 2009. godine, SOS telefon i Pravno savetovalište radili su zahvaljujući podršci Grada Kruševca, u iznosu od 700.000 dinara. Naredne, 2010. godine projekat je koštao dva miliona dinara i podržavalo ga je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Osim rada SOS telefona i Pravnog savetovališta, organizovane su i tribine i ulične akcije. U 2011. godini za realizaciju projekta budžetom je planirano 1.400.000 dinara. Lokalna uprava obezbedila je prostor za rad SOS telefona i Savetovališta, a do sada su „Peščaniku“ uplaćene dve od tri ugovorom utvrđene rate u tekućoj godini, što je oko polovine ukupne sume.
U Skupštini grada kažu da je za ove namene budžetom, koji je morao da bude primeren kriznom vremenu, planiran milion dinara.
Autor/Izvor: N. Popović

kruševacsos telefon

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.