Nastavljeno, pa prekinuto suđenje Milutinu Jeličiću Jutki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno, pa prekinuto suđenje Milutinu Jeličiću Jutki

U Osnovnom sudu u Kruševcu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, povodom optužbi za polno uznemiravanje svoje sekretarice Marije Lukić.

Na suđenju je svedočila Snežana Bojić, koja je sudu ispričala da je Jeličić i nju uznemiravao na neprimeren način, ali je tokom njenog ispitivanja došlo do prekida suđenja.

Naime, dok joj je pitanja postavljao punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Borivoje Borović, Jeličićev advokat Zoran Golubović je zatražio izuzeće sudije, uz obrazloženje da omogućava oštećenoj Likićevoj da već dve godine "politizuje postupak" i tako krši Zakon o krivičnom postupku.

Suđenje je prekinuto do odluke predsednika suda o zahtevu za izuzeće.

Podršku Jeličiću na suđenju je ponovo pružio lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, a ispred Osnovnog suda u Kruševcu i ovom prilikom su se okupile žene sa transparentima u znak podrške Lukićki.

Sledeće suđenje je unapred zakazano za 21. februar, a očekuje je ispitivanje još nekoliko svedoka.

Ovaj postupak je formalno krenuo od početka u oktobru prošle godine jer je došlo do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića odlukom Vrhovnog kasacionog suda, a na zahtev sudije iz Brusa, koji je zbog pritisaka lokalne javnosti bio sprečen da neometano postupa u ovom predmetu.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.